Eljátszotta, hogy rosszul van, így jutott be a tolvaj

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A gyöngyösi járőrök június 12-én 18 óra 50 perckor fogták el a városban azt a helyi nőt, akit kifosztással és háromrendbeli lopással gyanúsítanak.
Vágólapra másolva!

Az 53 éves nő március 2-a és június 10-e között pénztárcákat lopott egy trükkel. Becsengetett a kiszemelt áldozataihoz, két gyöngyösi lakoshoz,

és egy közterületen lévő embert is megszólított azzal, hogy rosszul van.

A gyanútlan, becsapott emberek beengedték az otthonukba a nőt, aki a pillanatnyi figyelmetlenségüket kihasználva észrevétlenül eltette a tárcájukat a benne lévő iratokkal és pénzzel együtt. Az utolsó esetben pedig egy idős asszony lakásába azzal az indokkal jutott be, hogy a mosdót szeretné használni.

Közben pénzt is kért, de mivel nem kapott, így az ott lakó állapotát kihasználva kutatni kezdett, végül arany ékszerekkel távozott.

D. Ágnest a nyomozók kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatása indítványozását az ügyészeknél, melyet a bíróság június 14-én elrendelt.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Az elmúlt néhány év adatai és a szakmai tapasztalatok azt mutatják, hogy a bűnözésen belül egyre nagyobb arányt képviselnek a megtévesztéssel, az emberek jóhiszeműségének kihasználásával elkövetett bűncselekmények. A trükkös módszerrel elkövetett bűncselekmények egyik célcsoportja az idősebb korosztály. Idősebb hozzátartozóink részére nagyon fontos tudatosítani és napra készen tartani a biztonságukkal kapcsolatos legalapvetőbb magatartási szabályokat:

  • Ne engedjenek be idegeneket a házukba, udvarukba, bármilyen hivatalos ügyre hivatkoznak, bármilyen jó üzletet kínálnak is, vagy segítséget kérnek! Ha ezt mégis megtennék, hívják át a szomszédot, vagy hívják telefonon a hozzátartozóikat. Ha valaki rosszullétre hivatkozik, hívják a 112-es segélyhívó számot és kérjenek onnan segítséget!
  • Ne tartsanak otthon nagy mennyiségű készpénzt és főleg ne szemmel látható, könnyen hozzáférhető helyen!
  • A bankkártyájukat és irataikat is tartsák biztonságos helyen!" - fogalmaztak a rendőrök az oldalukon.