A rezsicsökkentés alanyi jogon jár

NÉMETH Szilárd; ORBÁN Viktor
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára (k) felolvassa Orbán Viktor miniszterelnöknek az alkalomra írt levelét a Soroksár-Újtelepi Református Missziói Egyházközség új templomát felszentelő istentiszteleten a XXIII. kerületi Dinnyehegyi úton 2020. szeptember 5-én.
Vágólapra másolva!
Németh Szilárd a Fidesz alelnöke, kormánybiztos a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az energiahelyzetről és a rezsivédelemről. 
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, látni kell, Európában az orosz-ukrán háborúnak és az elhibázott brüsszeli szankciós politikának köszönhetően egy komoly energiaválság alakult ki. Nem véletlen, hogy a magyar kormány ebben a helyzetben is következetesen képviseli a magyar emberek érdekeit.

Ezért is volt az, hogy a miniszterelnök a legutóbbi uniós csúcson nem járult hozzá ahhoz, hogy az EU-s szankciók teljeskörűen kiterjedjenek az olajra, így Magyarország továbbra is kaphat kőolajat a csővezetéken keresztül. Azt is megjegyezte a képviselő, hogy sajnálatos módon a földgázzal kapcsolatos szankciók kapcsán, Európa lábon lövi saját magát. A szankcionálókat jóval nagyobb kár éri, mint a szankcionáltakat. Ez nagyon komoly problémákat fog még okozni a közeljövőben. Mindenáron megoldást kell találni az energiaellátásra.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.