Belváros: Karácsony Gergely munkássága szakmaiatlan ötletelgetésben merül ki

Ellenzéki tüntetés, Budapest, Madách Imre tér, 2022.04.02. Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
"Karácsony Gergely munkássága továbbra is kimerül szakmaiatlan ötletelgetésben, felelősséghárításban. Ne csodálkozzon, ha helyette a kormány szeretne gondoskodni arról, hogy Budapest az az európai főváros maradjon, amit az egész magyar nemzet büszkén magáénak tudhat!" - írta közleményükben a Belváros önkormányzata, olvasható a Magyar Nemzeten.
Vágólapra másolva!

Kifejtik: Karácsony Gergely a Facebookon sérelmezte, hogy a kormány állami tulajdonba venné a Vörösmarty, Podmaniczky és Széchenyi tereket. Az V. kerület önkormányzata közleményben emlékeztetett: A Podmaniczky és a Vörösmarty teret 2019-re a Belváros kormányzati támogatással megújította. A két V. kerületi tér fővárosi fenntartású, Karácsony Gergely azonban felelőtlen, gondatlan gazdájuk: évek óta elhanyagoltság, kiégett fű, piszok és szemét jellemezte a népszerű köztereket, pedig ezek impozáns részei lehetnének a Belvárosnak, Budapestnek.

Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester többször jelezte a városvezetésnek, hogy inkább átvennék a közterületek karbantartását, ha már erre Karácsonyék, és a legutóbb általuk sikersztoriként emlegetett közműholding is képtelen, de a főváros ezt nem engedte...

Karácsony Gergely Fotó: Koncz Márton - Origo

Hozzáteszik: a főpolgármester tegnapi Facebook-bejegyzésében „rendkívül fontos" jelzővel illetett terek azonban mind ez idáig olyannyira voltak fontosak a főváros önkormányzata számára, hogy 2019 óta jóformán egyáltalán nem látják el azok üzemeltetési feladatait, és 2022. április 28. óta mindenféle anyagi ellentételezés nélkül ezek elvégzését a belváros önkormányzatára bízták.

Mindeközben a terek hasznosításából származó bevételek (pl.: karácsonyi vásár) a főváros önkormányzatához folynak be – hangsúlyozta közleményében a belváros önkormányzata.