Egy 75 éves férfi veszekedés közben nyakon szúrt egy másik férfit a Blaha Lujza téren. A Fővárosi Főügyészség ügyészei az életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt börtönbe küldenék.

Két évvel ezelőtt mindkét férfi hajléktalanként élt és egymástól függetlenül, rendszeresen kéregetett a Blaha Lujza téren. 2020. június 30-án délelőtt vesztek össze.

A 75 éves férfi dühében előkapta a zsebéből a zsebkését és megszúrta áldozata nyakát.

A férfi összerogyott és felkiáltott: „nyakon szúrt",mire a támadó elmenekült. A férfihez a gyalogosok hívtak mentőt. Bár önnyebb sérülésekkel megúszta, "az elkövetés eszközére és a támadott testtájékra, valamint az erőhatás nagyságára" figyelemmel a szakemberek szerint akár meg is halhatott volna.

ezzel szúrta nyakon a nyugdíjas a másik hajléktalantForrás: Magyarország Ügyészsége

Az, hogy végül túlélte, csak a véletlennek köszönhető. A budapesti rendőrök még aznap elfogták a támadót. A Fővárosi Főügyészség a 75 éves férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Az ügyészek börtönbe küldenék a bicskás hajléktalant. Ha bűnösnek találja a bíró, akár 8 évre is börtönbe kerülhet. 

veszekedés közben pattant ki a bicska pengéjeForrás: Magyarország Ügyészsége