Puszta kézzel fojtotta meg barátját egy nyíregyházi férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Június 22-én áll a Debreceni Ítélőtábla bírója elé az a férfi, akit 9 év börtönbüntetésre ítéltek egy férfi, barátja megölése miatt az intézmény Origónak küldött közleménye szerint.
Vágólapra másolva!

Egy férfi több éve már a barátja volt egy másiknak, aki a lakásában albérlőként lakott. Tavaly márciusban a férfi egy családi rendezvényről tért haza az albérletbe. A konyhában találta barátját, nagyon részegen ült egy széken. Valamin összevesztek, aztán a férfi két kézzel megragadta barájta nyakát. Olyan erősen és hosszasan szorította, hogy a férfi megfulladt és a helyszínen meghalt. Barátja hívta a mentőket, de csak később.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyben első fokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék márciusában S.M-et emberölés miatt 9 év börtönbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügyet június 22-én tárgyalja a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla.