Több hektáron égett az Alföldön a gabona, Nyírbátorban avartűz pusztított

avartűz borsodban
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Eloltották a hétfő délután keletkezett tüzet Nyírbátorban, a környéken lakók visszatérhettek otthonukba - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján. Az ország több pontján is tombolnak a lángok, amelyek egy része már a Körös-Maros Nemzeti Park védett területét és egy szarvasmarhatelepet fenyeget.
Vágólapra másolva!

Több hektáron gyulladt ki a gabona az Alföldön Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád megyékben hétfőn. Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy Martfű kmellett

15 hektáron égett a lábon álló gabona és öt hektáron a tarló.

A tűz betört a közeli kertekbe is, ahol egy 10 négyzetméteres melléképületet teljes egészében elpusztítottak a lángok, illetve felrobbant egy gázpalack is. Senki nem sérült meg.
A tűzoltók megfékezték a lángokat - közölte a referens.

Szintén több hektáron égett a lábon álló gabona és a tarló Makó-Rákos külterületén. A lángok a Körös-Maros Nemzeti Park védett területét és egy közeli szarvasmarhatelepet is veszélyeztettek.

A 4-es kiemelt fokozatú tűz oltásában mintegy harminc tűzoltó és több erőgép is részt vett.

- közölte Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Illusztráció Forrás: MTI/Vajda János

Kübekházán mintegy húsz hektáron már leégett a lábonálló gabona, itt a tüzet már eloltották - írja a Katasztrófavédelem honlapja.

Avartűz miatt tíz lakóházat kellett elhagyniuk a lakóknak Nyírbátorban.

Öt-hat hektáron gyulladt ki a száraz fű, a bozótos és a szemét hétfő délután Nyírbátorban, a tűz miatt negyven embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

A közlemény szerint a lángok a Táncsics utcánál csaptak fel.

Mivel a tűz egy másik utca lakóházait veszélyezteti, a nyírbátori hivatásos tűzoltók negyven embernek segítettek abban, hogy ideiglenesen elhagyja az otthonát.

A helyszínre a mátészalkai, a nyíregyházi és a baktalórántházi tűzoltóegységeket, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották.