Egy hadseregnek is elég fegyvert tartott otthon egy budapesti férfi

Vágólapra másolva!
Egy budapesti férfi több alkalommal is illegálisan adott el lőszereket a fegyverboltjában, emellett sok fegyvert engedély nélkül tartott a saját otthonában.
Vágólapra másolva!

Egy fegyverboltot üzemeletető, több lőfegyver tartására is engedéllyel rendelkező, 50 éves férfi februárban és márciusban kétszer, összesen 6 ezer darab 12/70-es kaliberű sörétes lőszert adott el egy olyan vásárlónak, akit alig ismert. A vásárló nem mutatta be neki, csak azt mondta, hogy van engedélye.

A férfi egyszer sem töltötte ki a nyilvántartó könyvet az eladott lőszerekről, nem kért a vevőtől igazolványt és fegyvertartási engedélyt sem.

A vevőnek volt engedélye a lőszerekre, de a férfinak nem volt tartási engedélye arra a lőszerre.

Forrás: Police.hu

Április 5-én a férfi egy másik vásárlónak ezer darab 20/70-es sörétes lőszert adott el. Ebben az esetben sem töltötte ki a nyilvántartó könyvet, nem ellenőrizte, hogy a vevőnek van-e engedélye, és más iratot sem kért el tőle.

Ebben az esetben a vevőnek nem is volt engedélye.

A fegyverkereskedő lakásában és a tartózkodási helyén is házkutatást tartottak a rendőrök, és több lőszernek, lőfegyvernek látszó tárgyat lefoglaltak.

A Nógrád megyei tartózkodási helyén 15 olyan fegyvert foglaltak le, amelyek nem szerepeltek a magyarországi nyilvántartásban.

A fegyverekhez szlovák papírok tartoztak, és az eladó nem tudta igazolni, hogy legálisan vannak az országban.

A férfival szemben lőfegyverrel visszaélés miatt indult eljárás. Az ügyészek javasolták a letartóztatását, de csak a bűnügyi felügyeletet rendeltek el vele kapcsolatban. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.