A civil szervezetek jövőre is jelentős támogatást kapnak

Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a miniszterelnökség helyettes államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a civil szervezetek támogatásáról, a különböző európai vitákról.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, az orosz-ukrán háború okozta gazdasági válság ellenére is, a civil szféra jelentősebb támogatásban fog részesülni jövőre is, hiszen több mint tizenegy milliárd forint áll a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) rendelkezésére, hogy támogassa a különböző szervezeteket. Ezek mindegyike nagyon fontos munkát végez, szemben azokkal a sorosista szervezetekkel, amelyek semmi mást nem tesznek, – jegyezte meg a helyettes államtitkár, – mint Magyarországot és annak kormányát ócsárolják.

Például a háború okozta menekültválság kapcsán a határnál ezek közül egyikkel sem lehetett találkozni. Ezek a nagyobb sorosista szervezetek egyike sem kért egyébként támogatást a NEA-tól. Persze, nekik nincs is rá szükségük, hiszen a politikus szerint, élnek, mint Marci Hevesen. Voltak olyan kis szervezetek, amelyek a jelenlegi kormánnyal szembeállnak. Ezek például igényeltek támogatást, de Szalay-Bobrovniczky Vince szerint azt ők sem gondolhatták komolyan, hogy olyan projektekre, mint például az LMBTQ érzékenyítés, kaphatnak bármiféle támogatást.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.