Illegálisan épített házat hirdet eladásra a Gyurcsány-fiókaként emlegetett Mártha Imre. Sem a tulajdoni lapon, sem a hivatalos térképmásolaton nem szerepel az a ház, amit Mártha Imre ingatlanos cége kínál a gyanútlan vevőknek. Magyarán arról lehet szó, hogy kamuházat sózna rá valakire Karácsony Gergely bizalmasa, a luxusban dőzsölő, közpénzből fizetett fővárosi közművezér – írja a Metropol tényfeltáró anyagában. A hírportál fotókat és videót is közölt a hivatalosan „nem létező" házról. 

A luxusnyaralásokról elhíresült közművezér ingatlanhirdetésére bukkant rá a Metropol. Eszerint Mártha Imre Florida után most éppen Zsámbékon ügyeskedik, megint meglehetősen kétséges módon. Egy engedély nélkül épített, a nyilvántartásokban nem szereplő, jogilag „kamuházat" próbál meg jó áron eladni.

A hivatalos térképen nincs nyoma a háznak...Forrás: Metropol

A Gyurcsány-fióka eltitkolta, hogy a ház nincs a tulajdoni lapon

Azt, hogy a ház nem szerepel sem a hivatalos térképen, sem a tulajdoni lapon, Mártha Imre eltitkolja a gyanútlan vásárlók előtt, így akár a csalás gyanúja is felmerül.

Hatalmas, 3410 négyzetméteres telken áll a házForrás: Metropol

A hirdetés szerint Mártha Imre családi ingatlanos cége egy 3410 négyzetméteres zsámbéki telken álló családi házat kínál eladásra. Alább látható a hirdetés, amivel nyilvánvalóan meg akarják téveszteni a gyanútlan vevőjelölteket.

Forrás: Metropol/ingatlan.com
Forrás: Metropol

Aki azonban gondosan utánanéz az ingatlannyilvántartásban szereplő adatoknak, ugyancsak megdöbbenhet, az „eladó ház" ugyanis sem a hivatalos térképmásolaton, sem a tulajdoni lapon sem szerepel.

Forrás: Metropol

Magyarán: a fővárosi közművezér, a kertészet, a szemétszállítás, a FŐTÁV és a temetkezés nagyhatalmú főnöke egy engedély nélkül épített, illegális házat próbál meg értékesíteni.

Forrás: Metropol

„Nincs felírva, most akarjuk feltüntettetni a földhivatallal..."

A Metropol újságírói személyesen is megkeresték Mártha Imre ingatlanos cégét, hogy a kamuházról érdeklődjenek. A cég képviselője a kamuházra vonatkozó kérdések hallatán összevissza kezdett el beszélni. Lényegében megpróbálta elterelni a figyelmet a nyilvánvaló csalásról.
Éppenséggel nincs felírva, de fel van rajzolva– makogta, amikor azzal szembesítettük, hogy az általuk hirdetett ház nem szerepel a Pest Megyei Kormányhivatal által kiadott térképmásolaton, de a tulajdoni lapon sem. Hosszas mellébeszélés után végül beismerte, hogy a ház jogi értelemben tulajdonképpen nem létezik. „Most akarjuk feltüntettetni a földhivatallal" – mondta zavartan.

Íme a videó:

Elképesztően gazdag a fővárosi közművezér

A Gyurcsány-fióka elképesztő gazdagodásáról és ingatlanügyeiről az Origo részben a Metropolra hivatkozva már korábban is beszámolt – például Márthának Floridában is van luxuslakása, és óceánparti telke...

Itt található Mártha Imre floridai birtokaForrás: Metropol

A Karácsony Gergely által futtatott közművezér sokmilliárdos ingatlanvagyont rejtett el egy általa irányított, a közvetlen családtagjaiból álló cégbe.

Karácsony Gergely és kedvenc cégvezére, Mártha Imre, a fővárosi közműcégek teljhatalmú uraMetropol

Ez a cég a tulajdonosa a legalább kétmilliárdot érő Prisztás-villának, és az elérhető cégiratok szerint még legalább 30 nagy értékű ingatlannak; több budapesti, nagyon értékes helyen fekvő lakás, egy ugyancsak értékes veszprémi ingatlan, több tucat vidéki ingatlan, köztük nagy számban vidéki italboltok(!) is szerepelnek a cég nevén. Amikor azonban Mártha Imrét kinevezték a fővárosi közműcégek élére, a családi cég egyik napról a másikra 8 telephelyet számolt fel, köztük több, ukrán határ mellett álló ingatlant tüntettek el váratlanul a cégnyilvántartásból. A megkérdezett szakértők szerint Mártha cége, a Lázár Houses egy díszletcég, ami arra szolgál, hogy a sokmilliárdos ingatlanvagyont elrejtsék mögé. Erre utal például az is, hogy az állítólag ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégnek nincs semmilyen elérhető referenciája, az interneten böngészve pedig semmilyen tevékenységüknek nem látszik semmiféle nyoma.

Budapest hanyatlik, miközben a Gyurcsány-fiókák dőzsölnek

A Karácsony Gergely-féle városvezetés Budapest lakóin és a melósokon spórol: leszerelték a szemeteskukák ezreit és a BKK-automaták tucatjait, a közműcégektől pedig kirúgtak egy csomó embert. Látszik is a városon, amelyet elöntött a szemét és a gaz. Eközben a budapesti közműcégek teljhatalmú ura kérkedik sokmilliárdos vagyonával... De nem csak Mártha Imrét futtatja a városvezetés: egy másik „Gyurcsány-fióka" New York-i luxuséletéhez havi közel egymillió forint közpénzzel járul hozzá a főváros. Karácsony Gergely barátja, Korányi Dávid New Yorkban egy felhőkarcolóban él, akár egy gondtalan milliomos, miközben közpénzből a főváros tanácsadója...

Itt bérel ingatlant KorányiForrás: Metropol