A Brüsszel által Oroszországra kivetett szankciók hatásairól kérdezte Bohár Dániel, a Megafon munkatársa Jámbor Andrást, a mérhető támogatottsággal nem rendelkező Karácsony Gergely-féle Párbeszéd országgyűlési képviselőjét. A baloldali politikus a riporternek az Oroszországra kiszabott szankciókkal kapcsolatos egyetlenegy kérdésére sem tudott válaszolni, Karácsony párttársa látszólag párhuzamos a gazdaság témájával. 

Bohár Dániel riporter elsőként arról kérdezte Jámbor Andrást, hogy véleménye alapján mennyire hatásosak a Brüsszel által Oroszországra kiszabott gazdasági szankciók orosz szempontból nézve.

Jámbor András, a Párbeszéd képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén, 2022. június 13-ánForrás: MTI/Illyés Tibor

A baloldali politikus konkrét választ nem tudott adni, helyette összevissza beszélt.

Majd azt kérdezte a Megafon munkatársa Karácsony párttársától, hogy az európai gazdaságra nézve milyen hatással jártak a szankciók? Erre azt felelte, szó szerint idézzük: szerintem alapvetően nem a szankciók miatt rosszak az európai gazdasági számok, és alapvetően... igen... hát...

A riporter megkérte a baloldali politikust, hogy fejezze be a mondatot, de ő erre nem volt képes.

Az Országgyűlés honlapja szerintJámbor András az általunk befizetett adókból havi bruttó 1 656 116 forintot keres, miközben nem tud egy ilyen fontos témáról, mint a gazdasági szankciók kérdése, egy értelmes mondatot elmondani. A honlapon a baloldali honatya végzettsége, illetve nyelvismerete nincs feltüntetve.