Hollandiában fogtak el egy szökevény magyar bűnözőt

NNI, Enfast, Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság
Vágólapra másolva!
M. Barnáról több mint egy éves bujkálása után derítették ki a Somogy megyei nyomozók, hogy külföldön van. A KR NNI Célkörözési Osztálya az ENFAST-on keresztül felkutatta, a holland rendőrök pedig elfogták.
Vágólapra másolva!

Még 2016-ban Szlovéniában tört be több helyre egy férfi a társaival együtt. M. Barnával szemben emiatt Magyarországon indult eljárás. A Kaposvári Törvényszék tavaly márciusában jelentős értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt négy és fél év börtönbünetésre ítélte.

Az akkor 37 éves férfi nem vonult be a börtönbe, inkább elmenekült a hatóságok elől. Azóta bujkált.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztályának nyomozói voltak azok, akik először eredtek a nyomába. Miután megállapították, hogy Hollandiában lehet, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adattak ki ellene, majd felvették a kapcsolatot a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályával.

Forrás: Police

A két szerv közötti folyamatos információcsere mellett a szökésben lévő férfi felkutatásába az ENFAST-on (Célkörözési Egységek Európai Hálózatán) keresztül a holland rendőrség is bekapcsolódott. Ahogy a rendőrség oldalán írják, a "szoros háromoldalú kooperációnak köszönhetően" M. Barnát június 16-án Nieuwersluisban fogták el a holland rendőrök. Kiadatásáról később döntenek.