A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt két férfi és egy nő ellen, akik egy idős, egyedül élő férfit a házában halálra vertek, hogy megszerezhessék az értékeit.

Két többszörösen büntetett előéletű férfi elhatározta, hogy bemegy egy idős aszódi férfi otthonába és ha kell, erőszakkal is arra kényszeríti, hogy adja nekik a pénzét és más értékeit. A 70 év feletti nyugdíjas személyesen ismerte a fiatalokat. 2020. augusztus 22-én este az egyikük barátnőjével együtt a férfiak elmentek idős áldozatuk családi házához. A két férfi bemászott a kerítésen az udvarra, míg a nő az utcán maradt őrszemnek. Ahogy a ház bejárati ajtaját berúgták, azonnal rámadtak az idős emberre.

Ütötték, rugdosták, majd egy villával és egy késsel is megsebezték.

elfogták az egyik aszódi gyilkostForrás: Police.hu

Az erősen vérző áldozat a földre rogyott, de még akkor sem hagyták abba. Tovább rugdosták és meg is taposták. Amikor úgy látták, nem mozog, átkutatták a házát. 32 ezer forintot és egy zenedobozt találtak. Ezeket magukkal vitték és a kint figyelő nővel együtt a elmentek. A magára hagyott idős férfi nem sokkal a támadás után a helyszínen belehalt a sérüléseibe. Holttestét csak két nappal később a hozzá látogatóba érkező testvére találta meg.

A két gyilkost a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai gyorsan elfogták és erről felvételt is készítettek:

 A Pest Megyei Főügyészség a két fiatal ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat. A nőt pedig csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással vádolta meg.