Agyonvertek egy idős férfit Aszódon - videó

elfogták az egyik aszódi gyilkost
elfogták az egyik aszódi gyilkost
Vágólapra másolva!
A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt két férfi és egy nő ellen, akik egy idős, egyedül élő férfit a házában halálra vertek, hogy megszerezhessék az értékeit.
Vágólapra másolva!

Két többszörösen büntetett előéletű férfi elhatározta, hogy bemegy egy idős aszódi férfi otthonába és ha kell, erőszakkal is arra kényszeríti, hogy adja nekik a pénzét és más értékeit. A 70 év feletti nyugdíjas személyesen ismerte a fiatalokat. 2020. augusztus 22-én este az egyikük barátnőjével együtt a férfiak elmentek idős áldozatuk családi házához. A két férfi bemászott a kerítésen az udvarra, míg a nő az utcán maradt őrszemnek. Ahogy a ház bejárati ajtaját berúgták, azonnal rámadtak az idős emberre.

Ütötték, rugdosták, majd egy villával és egy késsel is megsebezték.

elfogták az egyik aszódi gyilkost Forrás: Police.hu

Az erősen vérző áldozat a földre rogyott, de még akkor sem hagyták abba. Tovább rugdosták és meg is taposták. Amikor úgy látták, nem mozog, átkutatták a házát. 32 ezer forintot és egy zenedobozt találtak. Ezeket magukkal vitték és a kint figyelő nővel együtt a elmentek. A magára hagyott idős férfi nem sokkal a támadás után a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Holttestét csak két nappal később a hozzá látogatóba érkező testvére találta meg.

A két gyilkost a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai gyorsan elfogták és erről felvételt is készítettek:

A Pest Megyei Főügyészség a két fiatal ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat. A nőt pedig csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással vádolta meg.