Terhes kismamát akart megerőszakolni egy katona Miskolcon

illusztráció
Vágólapra másolva!
Erőszakkal elkövetett szexuális erőszak miatt folytat nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy 35 éves férfi ellen. A férfi egy várandós nőre támadt rá.
Vágólapra másolva!

A megalapozott gyanú szerint június 20-án 17 órakor Miskolcon egy várandóságának 23. hetében járó nő a munkahelyéről tartott hazafelé. Miután leszállt az autóbuszról, egy lépcső felé indult, ahová egy férfi is követte. Amikor a nő megállt a lépcsőn,

a férfi mögé lépett, hátulról átölelte, lehúzta a földre és a nyakánál fogva fojtogatta, hogy ne tudjon segítséget hívni.

Ennek ellenére a nő mégis megtette. Nagyon hangosan segítségért kiabált, mire a férfi a földön fekvő áldozatát a lépcső mellett található erdőbe húzta, és avart tömött a szájába. A nő átmenetileg abbahagyta a kiabálást, mire a férfi elengedte a fejét és a száját, aztán a mellkasára ült úgy, hogy az arca a nő lábai felé volt.

Miután alulról lemeztelenítette, fogdosni kezdte a nemi szervét.

A nő folyamatosan ellenállt, és közben valahogy sikerült felhívnia a segélyhívó központot. A támadó ettől annyira megijedt, hogy abbahagyta a nemi erőszakot, elvette áldozata telefonját és táskáját, és elszaladt. A telefont és a táskát eldobta.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói indultak a férfi nyomába. Gyorsan azonosították, másnap pedig már el is fogták a támadót. A rendőrök bevitték a kapitányságra. Ekkor vette át a nyomozást a regionális nyomozó ügyészség. Elrendelték a férfi őrizetét, tegnap pedig gyanúsítottként hallgatták ki erőszakkal elkövetett szexuális erőszak miatt. A férfi az őrizet elrendelése és a gyanúsítás közlése ellen is panasszal élt, mindent tagadott. Az ügyészség – tekintettel a cselekmény tárgyi súlyára, a kiszabható büntetés mértékére, ami akár 8 évig terjedő börtönbüntetés is lehet, valamint azért, hogy a férfi ne szökhessen el – indítványozta a büntetlen előéletű támadó letartóztatását.