Karácsony Gergely szélsőbalos párttársa közel kétmilliót keres, de se beszélni, se helyesen írni nem tud - videó

Jámbor András
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely mérhetetlen támogatottsággal rendelkező pártjának, a Párbeszédnek az egyik országgyűlési képviselője, Jámbor András háromszor futott neki a „szállodalánc" szavunk helyes leírásának. Mindháromszor sikertelenül. A baloldali politikusnak nemrég volt olyan Facebook-hozzáaszólása, amelyben 11 (!) helyesírási hibát követett el. Jámbor ezért a „nélkülözhetetlen" tudásért cserébe havi bruttó több mint 1,6 millió forintos ellentételezésben részesül, „magától értetődően" az általunk befizetett adókból – hívja rá fel a figyelmet a Drót.info.
Vágólapra másolva!

A Wikipédiára feltöltött szócikk szerint Jámbor András – azon túlmenően, hogy most már országgyűlési képviselő is – „magyar kommunikációs szakember, újságíró"... Akkor most még egyszer hangsúlyoznánk, hogy kommunikációs szakember (!)....

Jámbor András, a Párbeszéd képviselője felszólal az Országgyűlés ülésén, 2022. június 20-án. MTI/Kovács Attila Forrás: MTI/Kovács Attila

A radikális baloldali politikus korábban is a mi adónkból élt, mivel a Fővárosi Önkormányzatnál volt „tanácsadó", ezt megelőzően pedig a Soros-féle Mérce főszerkesztőjeként tevékenykedett.

Szóval ez a mi Jámbor kommunikációs szakemberünk olyannyira bírja a magyar nyelvet, hogy

egy kétmondatos Facebook-kommentben 11 helyesírási hibát követett el.

Forrás: drót.info/facebook

Most pedig, hogy a „kommunikációs szakember és újságíró" országgyűlési képviselő lett, szakmányban ontja magából közösségi médiás bejegyzéseit, melyekből egyértelműen kiderül, hogy busás forintos fizetése ellenére még mindig nem sikerült beszereznie A magyar helyesírás szabályait.

Történt ugyanis, hogy 2022. június 20-án 8 óra 15 perckor beszámolt közösségi médiás felületén Rachel Kékéről – talán említeni is felesleges, hogy

Jámbor a politikusnő nevét sem tudta rendesen leírni

–, aki egyszerű takarítónőből lett a francia nemzetgyűlés (vagy ahogy Jámbor írja: „nemzetgyülés") tagja. (A politikusnő elefántcsontparti migráns hátterű, szélsőbaloldali francia képviselő.)

A rövid posztban Jámbor ejtett vesszőhibát („végül győztek, jobb munkakörülményeket harcoltak ki"), különírta a nemcsak kötőszavunkat (miközben a következő tagmondat hanemmel kezdődött), de a hallattassák a hangjukat kifejezést is sikerült kínpadra vonnia, méghozzá így: „halathassák a hangjukat".

Ámde a legmókásabb mégiscsak az, amit Jámbor a szállodalánc szavunkkal művelt. A szerkesztési előzményekben ugyanis világosan nyomon követhető az a szellemi és nyelvtani iszapbirkózás, melynek során a helyesírás megsemmisítő győzelmet aratott a kommunista kommunikációs szakember és újságíró felett.

Az eredeti, 8:15-ös posztban Jámbor megfejtése a következő volt: „szálódalánc".

Forrás: drót.info/facebook

Majd kommunikációs szakemberünk néhány perccel később gyanút foghatott, hogy itt valami mégsem lehet rendben, ezért 8:24-kor újra nekifutott.

Mutatnánk is a kísérlet végeredményét: „szálodallánc".

Forrás: drót.info/facebook

8:31-kor aztán Jámbor még egyszer belenyúlt a szövegébe, ekkor azonban, mint aki jól végezte dolgát,

már változatlanul hagyta a „szálodallánc"-ot.

Forrás: drót.info/facebook

Érdemes megemlíteni, hogy Országgyűlés honlapja szerint

JÁMBOR ANDRÁS AZ ÁLTALUNK BEFIZETETT ADÓKBÓL HAVI BRUTTÓ 1 656 116 FORINTOT KERES.

A honlapon a radikális baloldali honatya végzettsége, illetve nyelvismerete nincs feltüntetve.

Ahogy arról az Origo beszámolt, szerdán a Brüsszel által Oroszországra kivetett szankciók hatásairól kérdezte Bohár Dániel, a Megafon munkatársa Karácsony Gergely párttársát. Jámbor a riporternek az Oroszországra kiszabott szankciókkal kapcsolatos egyetlenegy kérdésére sem tudott válaszolni, a radikális baloldali látszólag párhuzamos a gazdaság témájával.