Milyen férfi kiegészítőket trendi hordani ezen a nyáron?

Vágólapra másolva!
Nyakunkon az igazi nyár, ezért most már szinte utolsó pillanatban vagyunk, hogy frissíthessük a ruhatárunkat. De milyen kiegészítőket válaszunk férfiként a nyári szettjeink mellé? Nézzük!
Vágólapra másolva!
Forrás: ecipo.hu

Férfi karórák – milyet válassz a nyárra?

Az idei férfi óra trendek a férfiak számára két fronton mozognak. Az egyik kategória az igazi klasszikusokat tartalmazza, és erre jócskán rátesz a szezon retro őrülete. A másik kategória pedig a katonai- és sport karórák bűvkörében mozog. Mindkettőből igazán márkás darabok állnak rendelkezésre, de valljuk be órákból nem is érdemes gyenge minőséget venni, hiszen alapvetően úgy kell kezelnünk őket, mint ha egy értékes ékszert vennénk. A stílust kedvelő férfiaknál a különféle különleges órák gyűjtésének egyébként is nagy divatja van. Idén pedig szebbnél szebb darabokat választhatunk például a Michael Kors, Casio vagy épp az Armani kínálatából. Na de hogyan válasszunk belőle? Amennyiben a nyáron a sportosabb stílust képviseljük, továbbá szeretjük az aktív pihenést – például a búvárkodást és a különféle vízi sportokat –, akkor érdemes olyan férfi karórát választani, amely teljes vízállósággal rendelkezik. Az ilyen búvár órák például mind Diver's 100M – 300M jelzéssel vannak ellátva.

A napszemüveg kötelező! Mik az idei trendek?

A férfi napszemüveg kínálatot szintén erősen elkapta a retro láz. Ennek köszönhetően visszatértek olyan klasszikus darabok, mint a vastagkeretes, kifejezetten nagy lencsével rendelkező modellek, vagy a diszkós korszakokat idéző sportos napszemüvegek. Viszont a klasszikusok is megmaradtak a kínálatban, mint például a divatból soha ki nem menő férfi pilótaszemüvegek. Hogyan válasszunk jót magunknak? Először is fontos a megfelelő forma. Hiszen rendkívüli módon elronthatja az összhatást, ha a fejformánkhoz nem megfelelő férfi napszemüveget nézünk. Ennek annyi az egyszerű trükkje, hogy ha kerekdedebb az arcunk, akkor szögletes szemüvegeket, ha hosszúkás vagy szögletes, akkor pedig kerek szemüveget is választhatunk. Továbbá fontos a méret. Ne legyen nagyon kicsi, mert az szó szerint nagyítja a fejünket, a túl nagy pedig kicsinyíti. A lencse színe sem mindegy. Erős, kifejezetten nyári napsütéshez általános viseletre sötétített, UV-szűrős lencse legyen, ami vagy fekete, vagy sötétszürke lencsével szűrje az erős fényt. Sporthoz már érdemes nézni más színeket is, hiszen minden szín más fényviszonyhoz jó. Például a kékes árnyalatú lencsék kifejezetten jók vízi sportokhoz, hiszen az erős csillanásokat megszűrik, viszont kiemelik a kékebb árnyékokat, részleteket, amit jobban látjuk a vizet is.

Forrás: ecipo.hu

Hogyan válasszunk övet a kiegészítőnkhöz?

Az öv az egyik leglényegesebb kiegészítőnek számít a napszemüveg és az óra mellett, de hogyan hordjuk jól? Milyen színekkel és mikkel igazítsuk össze az övünket? A megszokott öv- aranyszabály az, hogy általában a cipőhöz igazítjuk a színét és az anyagát, viszont a lazább nyári viseletek terén ettől eltekinthetünk. Igazíthatjuk az övet akár a zoknikhoz is, vagy esetleg a sapkánkhoz a lényeg, hogy nyáriasabb, lazább viselet esetén nem kell a megszokott szabályokhoz ragaszkodni. Sőt! Nyugodtan játszhatunk az öv és a különféle anyagok és színek kombinálásával. A bőr cipőhöz ilyenkor vászon övet, esetleg különleges fonott övet is felvehetünk, sőt egészen különleges megoldásokat is kitalálhatunk.