Nagyon jó éve volt a Gyurcsányék érdekkörébe tartozó MOTIM-nak

Gyurcsány Ferenc; Dobrev Klára Laza arckép, portré Közéleti személyiségek (laza) Életkép, zsáner
Budapest, 2006. február 18. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és felesége Dobrev Klára, a Magyar Szocialista Párt soron kívüli miniszterelnök-jelölő, a választási programról és az országos listáról döntő kongresszusán. Az MSZP országos elnöksége és a választmány Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, javasolja kormányfő-jelöltnek. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Bár Gyurcsányné folyamatosan az orbáni gazdaságpolitikára panaszkodik, a klánt anyagilag megalapozó timföldgyár árbevétele kilőtt tavaly - írta a Kontra. 
Vágólapra másolva!

A Gyurcsány–Apró–Dobrev-klán igazi nagy gazdasági dobása a mosonmagyaróvári timföldgyár megszerzése volt, hiszen ezzel a húzással egy évről évre sokmilliárdos bevételt produkáló cégre tettek szert még az 1990-es években, Nem csoda, hogy „trükkök százaitól" sem riadtak vissza a megszerzés során: Gyurcsány anyósa volt a bank igazgatója, ahonnan 700 millió hitelt kapott az Altus, mindössze 5 millió forint önrésszel.

A MOTIM 2021-re majdnem megduplázta az árbevételét az előző évihez képest, és akkor még nem beszéltünk a cégcsoporthoz tartozó, szintén milliárdos árbevételeket produkáló más vállalkozásokról.

A MOTIM húsz évig, egészen pontosan 2016-ig a család érdekeltségébe tartozott, ekkor viszont kiszálltak belőle, és egy olyan cégnek adták át az érdekeltségüket, akikkel az 1990-es évek óta közösen üzleteltek már.

A több mint húsz évig a Gyurcsány-házaspár érdekeltségébe tartozó MOTIM egy éven belüli duplázása is azt mutatja, hogy talán mégsem annyira botrányosan rossz a jobboldali kormányzat gazdaságpolitikája, mint amilyen állítások rendre elhagyják a DK-s házaspár száját.

A teljes cikket itt olvashatják.