Vissza akar térni, puccsra készül Jakab Péter: a Jobbik-szexbotrány főszereplője mögé bújik

Földi István, Jakab Péter
Vágólapra másolva!
A legnagyobb titokban zajlanak az előkészületek, hogy Jakab Péter ismét megszerezhesse a vezetést a Jobbikban - írja a Metropol. A portál több jobbikos forrása is megerősítette, hogy Jakab a szexbotrány gyanúsítottja, Földi István segítségével akarja visszaszerezni a hatalmat. A puccs előkészületei a lehető legnagyobb titokban zajlanak, mégis sok minden kiszivárgott.
Vágólapra másolva!

A Metropol szerint Jakab Péter azért is ragaszkodik a frakcióvezetői székhez, hogy az átmeneti időszakban a parlamenti erőforrásokat – pénzt, autók, hozzá hű alkalmazottak – törvénytelen módon egészen más célra, a hatalom visszaszerzésére használhassa. A parlamenti stábot ezekben a napokban máris kampánystábokká alakították át.

A Képviselői Irodaház elől, a frakció autójával indul titkos kampánykörútra az „álompár" Fotó: Bohár Dániel videó

A puccsot próbálják álcázni, azt a látszatot keltve, hogy egyáltalán nem foglalkoznak politikával.

Jakab élettársa, a bukott kabinetfőnök, Molnár Enikő még egy iskoláslányokra emlékeztető posztot is közzétett, mintha máris nyári szabadságát töltené:

Molnár Enikő Jakab Péter szeretője. A képet a Metropol informátorai szerint Jakab saját maga készítette, szokásos fekete pólója felismerhető a kép szélén Forrás: Metropol

Mindez nyilvánvalóan a figyelem elterelésére szolgál.

Közben Jakab és Molnár Enikő folyamatosan járják az országot és a politikai puccs előkészítésén dolgoznak.

A Metropol jobbikos forrásai dokumentumokkal, belső levelezéssel alátámasztva a következő menetrendet vázolták - írja a lap.

Jakab Földi mellett máris szövetkezett a maradék Jobbik másik „bölényével", Bíró Lászlóval.

Készülődnek a puccsisták. Jakab legfőbb embere az új elnökjelölt, a szexbotrányba keveredett Földi István. Jobbról a harmadik a puccs másik főszereplője, a hírhedt antiszemita Bíró László Forrás: Metropol

Bíró, mint sokan emlékezhetnek rá, egy vele szemben megindult büntetőeljárás miatt, amikor nemcsak a NAV vizsgálódott vele kapcsolatban, de még Hadházy Ákos is feljelentette, került az érdeklődés középpontjába. Aztán meg durva antiszemita mocskolódásai miatt az egyesült baloldal már nem merte indítani a választásokon.

Bíró László látszólag visszavonult, de közben a maradék Jobbik szervezetek borsodi vezéreként továbbra is az egyik legfontosabb tényező a pártban.

A Jakab-puccs előkészítői most úgy számolnak, hogy a Földi László féle kamu-alapszervezetek és a Bíró László-féle borsodiak révén kisöpörhetik Potocskánét és a hozzá csatlakozott lázadókat.

Molnár Enikőt, aki szinte egy percre nem mozdul el Jakab mellől – sokan látták őket már kézen fogva sétálgatni – személyes bosszú is vezeti Potocskáné ellen. Benne látja a kialakult helyzet, a Jakab elleni lázadás legfőbb okát.

A puccs részletes terveiből megérthetjük azt is, hogy miért jelentkezett be a Jobbik elnöki posztjára sokakat meglepve Gyöngyösi Márton. A Metropol informátorai állítják, hogy mindez csupán a Jakab-ellenes tábor megosztására szolgál.

Készülődés a puccsra. Jakab elmagyarázza, miért jó megoldás, ha Földi István lesz a „látszatelnök" Forrás: Metropol

- írja a Metropol. Hozzáteszik: mindent elmond a puccskísérlet valódi értelméről ez a kép. Csütörtökön délben posztolta Földi a következő szöveg kíséretében: