Ellepte a szemét a József Attila lakótelep környékét

Vágólapra másolva!
Szemétszigetek éktelenkednek a IX. kerületi József Attila lakótelep melletti erdős-parkos részen. Az ott élők szerint egy elhagyott hajléktalantábor „öröksége" a rengeteg hulladék, amiről a ferencvárosi hatóságok is tudnak, mégsem történik semmi.
Vágólapra másolva!

A 3-as villamos Csengettyű utcai megállója és a lakótelep közötti fás-bokros részről mára ugyan eltűnt a hajléktalan sátortábor, cserébe viszont tonnányi hulladékot „örököltek" a környéken lakók. Háztartási szemét, műanyag- és textilhulladék mellett bezsákolt törmelék is csúfítja azt a zöld területet, amelyen keresztül a lakótelepen élők nap mint nap átvágnak a villamosmegálló felé. A háztartási hulladékból álló szeméthegyeken egész patkánykolóniák lakmároznak.

A Metropolnak nyilatkozva az egyik itt élő hajléktalan azt mondta, hogy egy már a környékről elment házaspár felelős a szeméthalmok nagy részért. Találkozott már a hatóság embereivel is, akik tudnak a hulladéklerakatról, de mégsem tettek semmit.

Az Origo is megírta, hogy a budapesti szeméthelyzet immár két éve aggasztó. 2020-ban a főpolgármester spórolásra hivatkozva leszereltette a köztéri szemetesek 30%-át, összesen 3000 darabot. Szinte hetek alatt elöntötte a fővárost a szemét, a kukákból kifolyt a hulladék, az emberek pedig – szemétgyűjtők híján – az utcán kezdték el eldobálni az üdítős dobozokat, maszkokat, papírzsepkendőket.