Szijjártó Péter: júliustól újraindítja budapesti járatát az Air China

Az Air China egyik gépe - illusztráció
Vágólapra másolva!
Az Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július 7-től újra közvetlen menetrend szerinti repülőjárat köti össze a két fővárost. A hírt a külgazdasági és külügyminiszter jelentette be a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető bejegyzésében emlékeztetett arra: több mint két éve, hogy a koronavírus első hullámai alapjaiban rengették meg a világot.

Országok zártak be, kereskedelmi láncok szakadtak meg vagy éppenséggel légi összeköttetések szűntek meg.

A világjárvány egy olyan kihívás volt, amellyel minden országnak meg kellett küzdenie, hogy napról napra, hétről hétre és hónapról hónapra nyerjük vissza régi életünket.

Az Air China egyik gépe - illusztráció Forrás: byeangel/wikipedia.org

Magyarország ebben jól helytállt, így most már világviszonylatban is folyamatosan építhetjük vissza mindazt, amit a vírus elvett tőlünk. Ennek mérföldköve most az Air China döntése, ami alapján a kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július 7-től újra közvetlen menetrend szerinti repülőjárat köti össze a két fővárost"

- olvasható a bejegyzésben. Szijjártó Péter szerint a bejelentés komoly jelentőséggel bír a magyar gazdaság szempontjából is,

hiszen mind a turizmus, mind a kereskedelem hatalmas lendületet kap azzal, hogy Budapest ismét közvetlenül elérhetővé válik a kínai fővárosból.

Bejegyzésében a miniszter felidézte: "több mint hét évvel ezelőtt, 2015. május 1-jén fogadtuk az Air China első közvetlen Peking-Budapest járatát, amely a későbbiekben is nagy sikerrel üzemelt.