Brüsszel terveivel azonnal elszegényedés kezdődne, ettől véd a benzinárstop és a rezsicsökkentés

üzemanyagárat szabályozó új rendelet, benzin, benzinár, ár, üzemanyag, rendelet, szabályozás, külföldi, kétfajta, két, fajta, hatósági ár, mol
Hatósági és piaci áras MOL benzinkút Budakeszin 2022 május 27-én
Vágólapra másolva!
A baloldal ismét a brüsszeli politikát akarja itthon megvalósítani, amivel megszüntetné a rezsicsökkentést és a benzinárstopot. A baloldal ezt nem így mondja el, hanem klímacélokba csomagolja, ami valójában egy életszínvonal-romlást jelent és árdrágulást. Nyugaton már látjuk, hogy így kezdődik az elszegényedés – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója az Origónak adott interjúban. A politológus szerint a baloldali fővárosi vezetés saját hatáskörben például a közintézményekben a klímacéloknak megfelelően szabályozhatja a hőmérsékletet. Ez még nem az emberek pénztárcáját érintené, hanem az általános közérzetüket. Nyáron izzadnánk, télen fagyoskodnánk. Hozzátette: amit a főváros mond, az ismét a brüsszeli álláspont magyarországi képviselete.
Vágólapra másolva!

A főpolgármester korábban a közösségi oldalán jelentette be, hogy követik a fővárosban a brüsszeli direktívát, vagyis a budapestiekre hárítják a brüsszeli szankciók következményeit. Előbb kapcsolják le esténként a díszkivilágítást, és hamarosan a baloldali városvezetés dönti majd el, hogy a fővárosi intézményekben milyen hőmérsékletre fűthetnek, vagy hűthetnek az ott dolgozók. Miért éppen a háború kellős közepén sürgetik ezt, és nem korábban tették?

Ez a mostani tél lesz az orosz gázról való európai leválás főpróbája, azért vetnek be most minden abszurdabbnál abszurdabb ötletet a szellőztetéstől a pulóvernapig.

Már most nyáron elkezdik, hogy csak 25 fokig lehet hűteni a helyiségeket, mert ha sikerül a gázfelhasználást érdemben, jövő tavaszra legalább a harmadára csökkenteni, akkor

az Európai Unió már jövőre teljesen leválna az orosz vezetékes gázról. Tehát nem öt év alatt, ahogyan azt az állam- és kormányfők korábban eldöntötték, hanem már jövőre.

Ennek a főpróbának a keretében Karácsonyék megint a brüsszeli terveket követik, és nem azt, amit a magyar emberek gondolnak, amit a józan ész diktál: miszerint fokozatosan, és akkor kell leválni, amikor van helyette alternatíva.

Ők már most a brüsszeli erőltetett tempót akarják kicsiben megvalósítani, szerencsére erre csak Budapesten van módjuk.

Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója szerint ahogyan a főváros követi a brüsszeli terveket, a magyar baloldal is követi. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Van realitása annak, hogy ezt megteszik, és ha igen, akkor ez hogyan érintheti az emberek pénztárcáját?

Saját hatáskörben meg tudják valósítani. Például a közintézményekben szabályozni tudják a klimatizálást, és természetesen a díszkivilágítást ha már korábban lekapcsolják, vagy nem kapcsolják fel, ezt megtehetik. Ez még nem az emberek pénztárcáját érintené, hanem az általános közérzetüket. A hivatalokban vagy idősek otthonában a főváros dönti el, hogy mennyire szabályozzák a hűtést-fűtést. Ezt megtehetik, de ennek nyilvánvalóan kérdéses a hatásfoka. Ez, mint mondtam, egy próba, felkészítik az embereket a téli pulóver-napokra. Most izzadnak a hivatalokban, télen meg megfagynak. Ezt németül Freiheitsfrierennek nevezzük, azaz fagyoskodni a szabadságért, tehát Ukrajna szabadságáért fagyoskodik vagy izzad valaki.

Frans Timmermans uniós biztos szerint karbonadót kellene fizetnie mindenkinek, aki belső égésű motorral működő gépkocsit használ. Kocsis-Cake Olivio pedig az ATV műsorában március elején arról beszélt, hogy el kell zárni a Magyarországra jövő orosz gázt. Lesznek ennél hajmeresztőbb ötletek a jövőben?

Ahogyan a főváros követi a brüsszeli terveket, a magyar baloldal is követi. Ahogyan a migrációnál, úgy most az energia kérdésében sem a magyar álláspontot követik, hanem a brüsszeli álláspontot képviselik itthon. Mint már mondtam, ez most a főpróba, és ennél csak hajmeresztőbb tervek jönnek. A gázfogyasztást a harmadára, tehát 150-ről évi 50 milliárd köbméterre akarják csökkenteni, mert azt az amerikaiak is tudják szállítani, persze ugyanolyan áron, mint az oroszok a 150 milliárd gázt.

Ez viszont harmadannyi komfortérzetet ad majd, hiszen az életminőség így a harmadára csökken.

Lesznek még újabb ötletek, főleg az európai zöldektől.

Korábban a klímaváltozás és Greta Thunberg kedvéért kellett volna „áldozatot hoznunk", most pedig az ukránok szabadságára hivatkoznak. Ez a Great Reset terv, amely korábban a klímaváltozást vette ürügyül, most épp Ukrajna kapcsán csomagolják be azt, amit mindig is meg akartak valósítani.

Tüttő Kata, Karácsony helyettese korábban a tengerből lovagolt ki, luxuséletet él, de elvárja, hogy az emberek spóroljanak. Forrás: Instagram

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes felszólalt egy brüsszeli rendezvényen, ahol kijelentette, hogy a magas energiaárak miatt a zöld vállalások csak az állampolgárok aktív részvételével valósíthatóak meg. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy az emberekkel akarják megfizettetni a háború árát?

Nagyon úgy látszik, hiszen a főváros önmagában erre nem képes. A magyarok a koronavírus-járvány előtti életszínvonalat és fogyasztást várják, ami felé tavaly tavasztól már elindult az ország. Most a háború jelent új próbát, de Magyarországon megvalósul, amit a Fidesz a kampányban ígért, vagyis, hogy ne az emberekkel fizettessék meg a háború árát. Erre szavazott a többség, ehhez képest, amit a főváros és a baloldal mond, az a brüsszeli álláspont magyarországi képviselete. Ez, ugyanúgy, mint a migrációnál, egy kisebbségi álláspont.

A magyar emberek nem akarnak vasárnap autómentes napot, és csak heti egyszeri húsevést. A baloldal a brüsszeli politikát akarja itthon megvalósítani, és ettől védi meg a rezsicsökkentés, meg a benzinárstop az embereket.

Karácsony Gergely és Frans Timmermans is abszurd ötletekkel áll elő. Forrás: Karácsony Gergely/Facebook

A jövőben valószínűleg lehet majd látni Budapesten ezeknek a jeleit, ha azt tapasztaljuk, hogy melegebb lesz nyáron a hivatalokban, vagy hamarabb kapcsolják le a díszkivilágítást, azután majd a rendes világítást is.

A baloldali politikusok felvetették a dugódíjat és azt is, hogy az emberek energiafogyasztásának és autóhasználatának csökkentése kulcsfontosságú. Miért nagy vitapont a dugódíj a főváros és a kormány között?

Tarlós István volt főpolgármester jelentős tartalékokkal adta át a fővárost, és úgy tűnik, hogy a baloldali városvezetés nem tud rendesen gazdálkodni, hiszen a sok tanácsadó és az abszurd ötletek rengeteg pénzt emésztenek fel.

Valójában káosz van Budapesten, mert drágulnak és csúsznak a beruházások, ezért újabb sarcokat vetnek ki az emberekre ahelyett, hogy felelősen gazdálkodnának, és észszerűen menedzselnék a várost.

Megmutathatnák azt a szakmaiságot, amit már elég sokszor hangoztattak, ehhez képest kicsiben sem sikerül nekik.

A dugódíjjal a baloldal a felelőtlen fővárosi költségvetés lyukait akarja betömni.

A baloldal lekapcsolná az éjszakai Budapest fényeit. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Továbbra is meg fog maradni az a törésvonal, véleménykülönbség, amely a kormánypártok és az ellenzék között húzódik a rezsicsökkentés és a háború kezelése kapcsán?

Igen, mert a baloldal mindig a brüsszeli, a globalista álláspontot képviseli, és nem jönnek rá arra, hogy amíg eszerint cselekednek, szembemennek a józan ésszel. Ez egy népszerűtlen elképzelés itthon, szembemegy a magyarok akaratával, és ördögi körbe löki a baloldalt. Minél inkább képviselik a globalista álláspontot, annál népszerűtlenebbek lesznek. Nem veszik észre, hogy a kormány a magyar emberek többségének véleményét képviseli, mert a kutatásokból is kiderül, hogy

az emberek 85 százaléka nem akar többet fizetni az energiáért. Így tehát butaság a brüsszeli álláspontot képviselni. Miután a magyar baloldal Brüsszeltől várja a legitimitását és a politikai támogatást, ezért továbbra is a brüsszeli álláspontot képviselik.