Európában egyedülálló táboroztatási lehetőséget jelentenek az Erzsébet-táborok, amelyek több mint 30 milliárd forint állami támogatásból újjáépülve ma már évente mintegy 170 ezer gyermeket, családot, köztük fogyatékossággal élőket fogadnak - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán, a zánkai tábor egyházi hetén tett látogatásán.

Soltész Miklós a sajtótájékoztatóján emlékeztett arra, hogy a kormány 2010-ben indította az Erzsébet-programokat, és induláskor 30 ezer részvevőt tudtak táboroztatni. 

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára,Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az államtitkár a nemzet, illetve a magyar ifjúság szempontjából egyedülállónak nevezte ezeket a lehetőségeket, ahol az élményalapú foglalkozásokon közösségeket építenek és - többek között - tudományokkal, honismerettel, sportokkal is megismerkedhetnek a gyerekek.

Zánkára, az egyházi hétre csaknem háromezer gyerek érkezett a Kárpát-medence egyházi iskoláiból, köztük több százan Erdélyből és Délvidékről - ismertette az államtitkár.