Varga Judit: Kiemelt feladat a fogyasztók védelme - videó

gazdasági bizottság, Miniszterjelöltek bizottsági meghallgatása, 2022.05.19. Parlament, Igazságügyi bizottság, Dr. Varga Judit, Varga Judit
Vágólapra másolva!
Kiemelt feladatunk a magyar emberek és a magyar családok jogainak védelme és érdekeinek képviselete a fogyasztóvédelem területén is - jelentette ki Varga Judit a közösségi oldalára feltöltött videóban. 
Vágólapra másolva!

Az igazságügyi miniszter szerint Kupecki Nóra helyettes államtitkár vezetésével új szemlélet mentén alakítják át és teszik még hatékonyabbá a magyar fogyasztóvédelmi rendszereket.

Varga Judit a videóban elmondta, hogy 2010 előtt már láthattuk, hogy

A miniszter úgy látja, hogy az egyik legnagyobb kihívás ezen a területen az, hogy

a fogyasztók védelmét biztosítsák az online térben, megerősítsék az intézményekbe vetett közbizalmat, és kiemelten védjék a gyermekeket és az időseket.

Varga hangsúlyozta, hogy a fogyasztói tudatosság növelése sem kis feladat.

Mint arról az Origo korábban beszámolt, a miniszter elmondta, hogy a technológiai fejlődés, a digitalizáció világa, a piaci változások kihívások elé állítják a fogyasztóvédelmet is, ezért olyan garanciákat kell kialakítani, amelyek biztosítják a magyar fogyasztók jogainak érvényesítését.

A FOGYASZTÓVÉDELEMI POLITIKA A JÖVŐBEN NÉGY TERÜLETRE FÓKUSZÁL, A DIGITÁLIS FOGYASZTÓVÉDELEMRE, A GYERMEKVÉDELEMRE, A FOGYASZTÓVÉDELEM ELÉRHETŐVÉ TÉTELÉRE ÉS AZ EGYSÉGES JOGGYAKORLAT KIALAKÍTÁSÁNAK TÁMOGATÁSÁRA.