Egy férfi túl gyorsan hajtott a kocsijával Felsőnyáregyháza közelében, ezért elütött az út szélén sétáló három gyalogost, de nem állt meg. Később egy kocsinak is nekiment, de akkor is továbbhajtott.

A férfi az éjszakai órákban vezetett Felsőnyáregyházán 2020 júliusában. Túl gyorsan ment, ezért nem tudta az úton tartani az autót. Felhajtott a jobb oldali padkára, ahol elütött három embert, akik egymás mögött gyalogoltak. 

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Az egyik gyalogos könnyebben, a második súlyosan megsérült, harmadik társuknak pedig maradandó fogyatékossága lett.

A férfi a baleset után nem állt meg segíteni hanem továbbhajtott.

Ezek után, a településen kívül az út baloldalán hajtott. Ezt észrevette a szembe jövő autós, aki félreállt, hogy ne ütközzenek össze. Ennek ellenére a két autó visszapillantója összeért. A férfi ekkor is továbbhajtott. A vétlen autós utána ment és megállította, majd közölte vele, hogy rendőrt hív. A férfi ezt nem várta meg, hanem elhajtott Csévharasztra. Ott befordult egy zsákutcába, ahonnan nem tudott tovább menni, ezért gyalog menekült el.

Az ügyészség a férfi ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat – írja a Pest Megyei Főügyészség.