Szentkirályi Alexandra: Júliusban évközi nyugdíjemelést kapnak a nyugdíjasok

SZENTKIRÁLYI Alexandra, kormányinfó, 2022. 05. 26.
Budapest, 2022. május 26. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Megvédjük a nyugdíjasokat, júliusban évközi nyugdíjemelést kapnak a nyugdíjasok - közölte a kormányszóvivő a Facebookon. Szentkirályi Alexandra hozzátette, hogy a kormány az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli energiaszankciók káros gazdasági hatásainak ellenére is megvédi a rezsicsökkentést, akárcsak a nyugdíjak értékét és a 13. havi nyugdíjat.
Vágólapra másolva!

Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán arról is írt, hogy a kormány korábban arra tett ígéretet, hogy garantálja az idősek ellátásának értékállóságát, ezt szem előtt tartva minden év elején az infláció tervezett mértékével nőnek a nyugdíjak.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A kiegészítő nyugdíjemelés mértéke 3,9 százalék lesz. Az évközi kiegészítő emelést összesen nyolc hónap után számítják ki. A júliusban esedékes nyugdíj már magasabb összegű lesz, és a januártól júniusig tartó időszak hat hónapjának növelése is megérkezik

- szögezte le. Kiemelte:

a kiegészítő emelés ezeken túl a februárban folyósított 13. havi nyugdíj után is jár, így áll össze a nyolc hónap. A folyósítás a megszokott módon történik, bankszámlára július 12-én.