Oleksandr Sasushko, Soros ukrán civil vezére, aki a teljes ellenálláson dolgozik

Soros György,
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Újjászületési Alapítvány vezetője évtizedek óta kiszolgálja Soros Györgyöt, minden kulcshelyre bejáratos, és ő sem a békén, hanem az oroszokkal szembeni teljes ellenálláson dolgozik az álcivil hadseregével - írja a Kontra. Korábbi cikkükben már részletesen írtak a Soros-birodalom ukrán zászlóshajójáról, a Nemzetközi Újjászületés Alapítványról (International Renaissance Foundation). Bemutatták, hogy Soros György ezen a szervezeten és más, szintén hozzá köthető NGO-kon keresztül hogyan telepedett rá már a Szovjetunió összeomlását követően az ukrán politikai és gazdasági életre és tartja azt folyamatosan a befolyása alatt. Arról is beszámoltak, hogy Soros összetűzésbe került Putyinnal, és hogyan bontakozott ki egyfajta hidegháborús helyzet az USA és Oroszország között az Európába történő gázszállítás feletti rendelkezés miatt.
Vágólapra másolva!

A Kontra újabb cikkében a Nemzetközi Újjászületés Alapítvány vezetőjéről Oleksandr Sasushko-ról írnak, aki olyan erősen kötődik a Soros-családhoz, hogy nemrégiben vele illusztrálta Soros György és Alexander Soros, hogy nem vonulnak ki Ukrajnából. Sasushko nem csak a fő Soros alapítvány vezetője Ukrajnában, de egy másik kutatással és lobbival foglalkozó, a NATO-tól az ukrán Külügyminisztériumig, mindenhova erős kapcsolatrendszerrel rendelkező szervezetben, az Euro-atlanti Együttműködési Intézetben (Institute for Euro-Atlantic Cooperation) is kutatási igazgató. Hozzáteszik:

nem meglepő módon Soros legfőbb ukrán embere sem a békén dolgozik, sőt több helyen azt nyilatkozta, hogy "egyfajta civil frontvonalat" hozott létre a Nemzetközi Újjászületés Alapítvány vezetésével.

A Kontra megemlíti, hogy Sasushko demokrácia és emberi jogi felfogásáról sokat elárul, hogy a magyar kisebbséget sújtó oktatási törvényről úgy nyilatkozott, hogy

Oleksandr Sasushko, az ukrán álcivil hálózat egyik, ha nem a legerősebb embere

A Kontra szerint

Forrás: Twitter

A kép mellé Alexander Soros színpadiasan kinyilatkoztatta, hogy

soha nem fogjuk elhagyni Ukrajnát és az ott több mint 30 éve végzett munkát.

Oleksandr Sasushko a Kirovogradi Állami Egyetemen tanult történelmet, majd filozófiából doktorált a Tudományok Nemzeti Akadémiáján. A LinkedIN-oldala szerint 2011 óta a Nemzetközi Újjászületési Alapítvány kuratóriumának elnöke, vagyis elég régi motoros az ukrán álcivil világban.
Ezzel párhuzamosan pedig kutatási igazgató a kijevi központú Euro-atlanti Együttműködési Intézetben (Institute for Euro-Atlantic Cooperation).

Forrás: Kontra

Utóbbi szervezetet 2001-ben alapították, és nem titkolt célja az volt, hogy

kutatási és érdekképviseleti projekteket folytassanak a liberális demokrácia és a jogállamiság előmozdítása érdekében Ukrajnában.

Hosszú távú céljuk pedig Ukrajna NATO- és EU-csatlakozásának előmozdítása, és nem is titkolják, hogy a szervezetük képviselői mindenhol ott vannak, többek között a Külügyminisztérium háttérintézményében, valamint az EU-Ukrajna Együttműködési Bizottságban is. A Kontra hangsúlyozza, hogy

Felidézik, hogy Sasushko a Tűzfalcsoport által felidézett Devex-cikkben nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a helyi Soros-alapítvánnyal egyfajta civil frontvonalat hozott létre. Azt is elmondja, hogy Sasushko és az IRF más munkatársai már az orosz inváziót megelőző hetekben csendben összegyűjtötték a számítógépes szervereket, alapvető dokumentumokat és technikai felszereléseket a szervezet kijevi központjából. Emellett pedig támogatásokat is nyújtottak a CARE Németországgal együttműködve.

Sasushko fogja össze a teljes álcivil háttérbirodalmat Ukrajnában. Erről a munkáról maga is beszámolt, nem is akárhol, hanem éppen az Open Society közös honlapján.

A Kontra azt írja, hogy írásában

Az ukrán oktatási törvényt pártolta

Kifejtik, hogy a Project Syndicate oldalra írt 2017-es írásában kifejtette, hogy miért is jó az ukrán oktatási törvény a nemzeti kisebbségek, így például a kárpátaljai magyarok számára.

És azt is hozzátette, hogy szerinte csak Szijjártó Péter torzította el a törvény valódi értelmét.

Sasushko tehát rezzenéstelen arccal írta le azt a hazugságot, hogy igazából jó a nemzeti kisebbségek, így a magyarok számára az, hogy nem tanulhatnak az anyanyelvükön már a középiskolában sem, mivel

A Kontra szerint valójában azonban mindez nem jelent mást, mint hogy szerzett jogot vett el Ukrajna a magyaroktól, és hogy amit Sasushko a szegregáció megszüntetésének nevez, az valójában szándékos asszimiláció, ami nemzetközi egyezményekben tiltott tevékenység.