Vágólapra másolva!
Június 30-án 0 óra és 24 óra között összesen 614 migránst fogtak el, és 119 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan lépjen be az ország területére. Két embercsempész ellen is eljárás indult.
Vágólapra másolva!

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 21 esetben összesen 135 migránst tartóztattak fel Katymár, Hóduna, Kelebia, Újmohács, Kecskemét, Bácsszentgyörgy, Tompa, Hercegszántó, Gara és Vaskút területén. A Csongrád-Csanád megyei rendőrök 52 esetben összesen 445 határsértőt fogtak el Ásotthalom, Mórahalom, Kübekháza, Tiszasziget, Öttömös, Szatymaz, Ruzsa, Röszke és Szeged területén. Győr-Moson-Sopron megyében 3 alkalommal, Nagycenknél és Győrben 13; Vas megyében 1 esetben, Pornóapátinál 2; Fejér megyében 1 alkalommal, Cecén 8; Pest megyében 1 esetben, Újhartyán külterületén 3; Zala megyében 1 alkalommal, Rédicsnél 1; Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 1 esetben, Ináncsnál 4; és Baranya megyében 1 esetben, Mohács külterületén 3 migránst értek tetten.

Forrás: Origo

A feltartóztatott migránsok közt volt, aki magát palesztin, algériai, szír, iraki, egyiptomi, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni vagy török állampolgárnak vallotta, de sem a személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni. A rendőrök visszakísérték a migránsokat az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 5, Csongrád-Csanád megyében 4 esetben

összesen 119 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan lépjen be Magyarországba.

Embercsempészet miatt kettő és tiltott határátlépés miatt is két ember ellen indult eljárás - írja a Police.hu.