Június 30-án 0 óra és 24 óra között összesen 614 migránst fogtak el, és 119 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan lépjen be az ország területére. Két embercsempész ellen is eljárás indult.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 21 esetben összesen 135 migránst tartóztattak fel Katymár, Hóduna, Kelebia, Újmohács, Kecskemét, Bácsszentgyörgy, Tompa, Hercegszántó, Gara és Vaskút területén. A Csongrád-Csanád megyei rendőrök 52 esetben összesen 445 határsértőt fogtak el Ásotthalom, Mórahalom, Kübekháza, Tiszasziget, Öttömös, Szatymaz, Ruzsa, Röszke és Szeged területén. Győr-Moson-Sopron megyében 3 alkalommal, Nagycenknél és Győrben 13; Vas megyében 1 esetben, Pornóapátinál 2; Fejér megyében 1 alkalommal, Cecén 8; Pest megyében 1 esetben, Újhartyán külterületén 3; Zala megyében 1 alkalommal, Rédicsnél 1; Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 1 esetben, Ináncsnál 4; és Baranya megyében 1 esetben, Mohács külterületén 3 migránst értek tetten.

Forrás: Origo

A feltartóztatott migránsok közt volt, aki magát palesztin, algériai, szír, iraki, egyiptomi, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni vagy török állampolgárnak vallotta, de sem a személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni. A rendőrök visszakísérték a migránsokat az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 5, Csongrád-Csanád megyében 4 esetben összesen 119 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan lépjen be Magyarországba.

Embercsempészet miatt kettő és tiltott határátlépés miatt is két ember ellen indult eljárás - írja a Police.hu.