Hétvégén nyerítéstől és szurkolástól lesz hangos a főváros, hiszen ezen a forró nyári hétvégén rendezik az év két legfontosabb lovas eseményét.

Szombaton lesz a CSIO3*-W Nemzetközi Díjugrató versenyének Nemzetek díja, amelyen 7 ország – köztük Magyarország – nemzeti válogatottja ül majd nyeregbe. A tét nem kevesebb, mint Európa legfontosabb csapatversenyének döntőjébe kijutni Varsóba. A Nemzeti Lovardában délután 15:30-tól együtt szurkolhatunk a magyar díjugrató válogatottnak, köztük

  • Horváth Balázsnak,
  • Jármy Vincének,
  • Ifj. Kövy Andrásnak,
  • Ifj. Szabó Gábornak és
  • Szuhai Péternek.

Hogy mennyire komoly a verseny, az abból is látszik, hogy a csapatok több mint 40 millió forintnyi nyereményért küzdenek.

Magyar Derby a Kincsem ParkbanForrás: Gabor Kovacs, Kincsem Park, Facebook

Vasárnap pedig az angol arisztokraták lóversenyeinek hangulata érkezik meg a Kincsem Parkba, ahol megrendezik a jubileumi 100. Magyar Derbyt. Fókuszban az elegancia: divatbemutató, divatmustra és kalapverseny várja a nézőket. Lesz póni felvonulás, a legendás Kállai Pál szobrának avatása, szimfonikus zenekar koncertje, majd napzárásként a Derby Fesztivál háziasszonya, Tóth Gabi Énekli el az eseményre írt Derby dalát.

A versenyek versenyét, a 100. Magyar Derby futamát este 19:10-kot futják, a tétje 30 millió forint.

A hétvégén rendezik a 100. Magyar DerbytForrás: Facebook/@kincsempark

Mindenkit - aki lószerető vagy csak egy hatalmasat szeretne szurkolni- vár a Nemzeti Lovarda és a Kincsem Park!