Egy fesztiválozó csütörtök este egyedül szállt be az óriáskerék egyik gondolájába a Balaton Soundon, majd átmászott a védőkorláton és lezuhant. A mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba – írja a Blikk.

A Balaton Soundon csütörtökön este, 11 óra körül hívtak mentőt egy férfihoz, miután kizuhant az óriáskerékből. A mentők gyorsan a helyszínre értek, súlyos sérülésekkel vitték kórházba a férfit – tudta meg a Blikk a Sziget-sajtóirodától.

Képünk illusztrációForrás: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A szemtanúk szerint a férfi egyedül szállt be az óriáskerék egyik gondolájába.

Menet közben, a magas védőkorlát feletti keskeny részen átmászott, majd leesett.

A balesetnek nem volt előzménye, minden gyorsan történt, nem volt esély arra, hogy megállítsák.

Az óriáskereket egy önálló mutatványos cég üzemelteti, érvényes tanúsítványa van, az ellenőrzés szerint a biztonsági ajtajai jól záródtak. Több helyen is feliratok figyelmeztetnek a megfelelő használatra. A szolgáltató cég történetében eddig, bevallásuk szerint nem történt hasonló eset. A szervezők bíznak a férfi mihamarabbi felépülésében.

Az Origo az esettel kapcsolatban megkereste a rendőrséget, akik elmondták, hogy nem indítottak eljárást az ügyben. 

"Megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy kollégáim az eset helyszínén folytatott szemle és adatgyűjtés során sem bűncselekményre, sem pedig szabálysértésre utaló körülményt nem tártak fel, eljárás nem indult az ügyben" - írták válaszukban a rendőrök.