A nevelőapát vette őrizetbe a rendőrség annak a lánynak az ügyében, akinek a holttestét a napokban Diósjenőn, egy családi ház kertjében találták meg - erősítették meg a Mediaworks Hírcentrum információit hatósági forrásaink. A fiatal lány testvérével együtt tűnt el még 2009 januárjában, egyikük holttestére pénteken bukkantak rá a Nógrád megyei településen - tudta meg rendőrségi forrásból a Mediaworks Hírcentrum.

A nool.hu szerint Glöckl Ferenc, a község alpolgármestere arról számolt be szombaton a közösségi médiában, hogy a családi ház kertjében munkagéppel ástak, amikor a maradványokra bukkantak.

"Információim szerint az egyik lány holttestét megtalálták. Ez egészen döbbenetes és lehangoló, azóta is a hír hatása alatt vagyok. A hivatalos rendőrségi közleményig semmi biztosat nem tudok mondani, ugyanis a napokban folytatják a keresést. Ez további lezárásokkal jár majd a Börzsönyi úton" - írta az alpolgármester.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Glöckl Ferenc a bejegyzést nem sokkal később eltávolította, és közölte, hogy „az esetről bármilyen információt a rendőrség fog adni a nyomozás lezárása után".

A nool.hu megkereste a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, amelynek a Bűnügyi Igazgatósága közölte: egy embert őrizetbe vettek a holttest megtalálása után. Az érintett személynek a letartóztatását is indítványozták, de a részletekről egyelőre nem mondanak többet a nyomozás eredményessége miatt. Úgy tudjuk, hogy a korábban már többször elővett nyomozás aktáit év elején porolták le újra.

Emlékezetes, az egyik eltűnt személyekkel foglalkozó Facebook-csoportban azt írták, hogy a két lány - Horváth Alexandra és Horváth Krisztina Ildikó - 2009. január 1-jén tűnt el Diósjenőn. A rendőrség akkor egy fotót is közzétett róluk. Azt még nem tudni, hogy melyikük holttestét találhatták meg