Szabi, örökké a csapat tagja maradsz! - írták a Gál Szabolcs Emlékugrásról készült videó mellé a Magyar Honvédség Facebook-oldalán.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, 2022. április 26-án Gál Szabolcs főtörzsőrmester balesetet szenvedett egy ejtőernyős gyakorlat közben. Akkor életveszélyes állapotban szállították kórházban. A Magyar Honvédség közleménye szerint Gál Szabolcs május 11-én meghalt.

Meghalt Gál Szabolcs főtörzsőrmester, a Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatottjának tagja, világbajnok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonája

- tette közzé akkor a Magyar Honvédség a Facebook-oldalán.

GÁL SZABOLCS HAT ÉVE, 27 ÉVESEN, A CSOPORT LEGFIATALABB TAGJA VOLT ANNAK A MAGYAR HONVÉD CSAPATNAK, AKIK EJTŐERNYŐS VILÁGBAJNOKSÁGOT NYERTEK.

Forrás: Facebook

A 32 éves katona április végén szenvedett ejtőernyős balesetet. Azóta kórházban volt, azonban a műtétek sorozata és a gondos ápolás ellenére május 11-én reggel meghalt. A balesetet az okozhatta, hogy a katona kezéből kicsúszhatott az ernyő kupolájának irányító zsinórja. Gál Szabolcs főtörzsőrmester 2007 óta ejtőernyőzött:

A TAPASZTALT UGRÓ, A VILÁGBAJNOK TÖBB MINT 5500 UGRÁSSAL RENDELKEZETT.

Társai most emlékugrással tisztelegtek előtte: