Előbb a társára fogott fegyvert, majd akkor is a pisztolyért nyúlt egy 50 éves férfi, amikor meglátta, hogy rendőrök közelednek felé. Csak a mozdulatig jutott, mert leteperték és megbilincselték.

Egy töltött fegyverrel hadonászó, nagyon részeg férfi miatt hívták ki a rendőröket a váci homokbányához július 1-jén este. A rendőrök golyóálló mellényben közelítették meg portát, ahol a férfi egy fotelben ült egy övére fűzött gyöngyvászon fegyvertokkal.

Lépésről lépésre haladtak felé, amikor a férfi ráfogott a fegyverére.

ezt a férfit vették el a részeg portástólForrás: Police.hu

Innentől felgyorsultak az események. Az eddig óvatosan közelítő rendőrök villámgyorsan cselekedtek.

Jobb kar lefog, bal kar lefog, fegyver elvesz, fesztelenít - a másodpercek töredéke alatt" - írták az oldalukon, majd hozzátették, hogy a férfi nem vette jó néven az intézkedést, nem volt együttműködő, ezért a földre vitték, ahol megbilincselték, majd bevitték a kapitányságra. Kihallgatásán semmit sem tagadott. Mint kiderült, aznapi szolgálata nyugodtan, főként gyógyszerszedéssel kombinált iszogatással telt. Amikor megjelent a társa, közölte, hogy máris leváltja, mivel részeg. A portás tudta, hogy az ivás miatt ki fogják rúgni. Azt már nem tudta megmagyarázni miért,

de elővette gáz és riasztófegyverét, csőre rántotta és a társára fogta.

A következő emléke az, hogy megérkeztek a rendőrök és leteperték.

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a portás ellen.