A kilépés gyorsítása érdekében vasárnap is csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. A kollégánk által készített fotókon is jól látható, hogy csak kifelé lehet haladni Röszkénél, utaznak haza a szerb vendégmunkások nyaralni.

Mint arról az Origo korábban beszámolt, vasárnap nem lehet belépni a röszkei közúti határátkelőhelyen Magyarországra. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szombat délután a rendőrség honlapján azt közölte, hogy

a kilépés gyorsítása érdekében 2022. július 3-án 7 órától 19 óráig csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet. A belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya-átkelőn folyamatos a beléptetés. 

A dinamikusan megnövekedett forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében 2022. július 3-án 7 órától 19 óráig csak a kilépő forgalom használhatja a Röszke közúti határátkelőhelyet. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy

a kilépő forgalmi sávok számát tovább növelve, csökkentse a várakozási időt Röszkén.

Az alábbi képre kattintva galéria nyílik! 

Több kilométeres a kocsisor a röszkei határátkelőnélFotó: Szabó Gábor - Origo

 

A BELÉPŐ UTASOK A RÖSZKE AUTÓPÁLYA-HATÁRÁTKELŐHELYET HASZNÁLHATJÁK.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók - közölte a rendőrség a honlapján.