Újabb elsöprő Fidesz-győzelem az időközi választásokon

Önkormányzati választások 2019, Zugló, szavazás, urna
Vágólapra másolva!
Dunaújvárosban elsöprő győzelmet arattak a kormánypártok a július 3-i időközi választáson - írja a Magyar Nemzet. Vasárnap a járványhelyzet miatt több mint 160 elmaradt időközi választást kellett pótolni, a választásra jogosultak reggel 6 és este 7 óra között adhatták le szavazatukat 27 településen.
Vágólapra másolva!

Dunaújváros 2. számú egyéni választókerületében Lőrinczi Konrád a szavazatok 53,47 százalékát megszerezve tudott nyerni.

Szintén Fidesz-győzelem született a baloldali fellegvárként számon tartott Budaörsön, ahol a 10. számú egyéni választókerületében Török István, a Fidesz jelöltje a szavazatok 55,52 százalékát megszerezve győzte le Hajdu Lászlót.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is taroltak a kormánypártok jelöltjei. A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint Szamosújlakon Bégány Róbert, a Fidesz-KDNP jelöltje 171 érvényes vokssal lett polgármester.

Képünk illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Szamostatárfalván három jelölt közül választhattak a községben élők, a 175 érvényesen leadott szavazatból Király Attila, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb voksot, 124-et, a másik két független induló közül Boros János 26, Porkoláb József pedig 25 szavazatott gyűjtött.

Mindez illeszkedik a június 26-i időközi választások eredményeihez, hiszen egy héttel korábban, június 26-án vasárnap több mint ötven településen tartottak időközi választást, amelyek szintén a koronavírus-járvány miatt maradtak el.

A kormánypárti jelöltek, illetve a kormánypártok által támogatott civilek elsöprő sikert arattak,

28 mandátumot, ebből hat polgármesteri pozíciót nyertek el, míg a baloldal csupán két egyéni körzetben tudott győzni. A Fidesz-KDNP-pártszövetség olyan településeken is tarolt, amelyek az április 3-ai választásokon még baloldali fellegváraknak számítottak, így például Budapesten és Szegeden is nyert a jobboldal.