Izraelben is megdöbbentek Gyöngyösi Márton új Jobbik-elnök megválasztásán

Gyöngyösi Márton, Jakab Páter, Jobbik,  EP választás, 2019 Európai Parlament, EP2019
Vágólapra másolva!
A Tűzfalcsoport a Twitteren arról ír, hogy Izraelben is megdöbbentek Gyöngyösi Márton új Jobbik-elnök megválasztásán.
Vágólapra másolva!

Tamir Wertzberger, az izraeli Likud külügyi koordinátora bírálta Gyöngyösi Márton Jobbik-elnökké történő választását. Mint írják,

Gyöngyösi listázni akarta az országgyűlésben és a kormányban a zsidókat, akik szerinte nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek Magyarország számára.

Mint arról az Origo korábban beszámolt, szombaton tartotta két hónap alatt a második tisztújító kongresszusát a Jobbik, miután a katasztrofális választási eredmény és a botrányok után Jakab Péter megbukott, és kénytelen volt lemondani. Az elnökválasztáson már az indulók listája is botrányos volt,

végül a durva antiszemita kijelentéseiről ismert Gyöngyösi Márton nyert nagy fölénnyel Földi István előtt, akinek részéről már az is nevetséges volt, hogy elindult.

Földi országosan ismeretlen politikus volt, egészen addig, amíg ki nem derült, hogy egy tavaly decemberi disznótoron meg akarta erőszakolni az akkori alelnök, Szilágyi György élettársát. Földi Jakab közeli barátja, ha őt választották volna meg, Jakab irányíthatta volna továbbra is a pártot. Kérdés, hogy ezek után a hatalmas pénzekkel gazdálkodó frakció élén maradhat-e. Bármelyik jelölt nyer, újabb botrányos időszak kezdetét jelentette volna.

Forrás: Tűzfalcsoport