Egy tizenhárom éves rejtély oldódhat meg, miután a Nógrád megyei Diósjenőn pénteken egy holttestet találtak. Az előkerült maradványokat annak a háznak az udvarán ásták ki a nyomozók, ahonnan 2009-ben nyomtalanul eltűnt egy fiatal testvérpár. Az akkor 14 éves Krisztinát és 19 esztendős nővérét, Alexandrát a nevelőapjuk gyilkolhatta meg, aki akkoriban velük lakott - írja a Blikk.

A történtekről Glöckl Ferenc, Diósjenő alpolgármestere számolt be elsőként a közösségi oldalán. "Információim szerint az egyik lány holttestét megtalálták. Ez egészen döbbenetes és lehangoló, azóta is a hír hatása alatt vagyok" - írta Glöckl.

Egyik napról a másikra, minden előjel nélkül tűntek el a nővéreim. A nevelőapánkkal sok konfliktusunk volt, gyakran veszekedtünk vele. 12 éves voltam, de pontosan emlékszem, ahogy ez a férfi szexuálisan zaklatta a lányokat. Azért gyilkolhatott, mert magának akarta őket, és nem bírta elviselni, hogy más is közeledik feléjük – magyarázta a Blikknek a 2009-ben kámforrá vált gyerekek testvére, Attila, aki máig ugyanabban a házban él. A Blikk úgy tudja, a házkutatás során lefoglaltak olyan adathordozókat is, amelyeken a gyerekek szerepeltek félreérthetetlen helyzetben.

Az egyik szomszéd, Virág Sándor a lapnak elmondta: a lányok testvére néhány hónapja ásott a kertben, és ekkor talált meg egy alkarcsontot, amit átvitt hozzá megmutatni. Ezután hívták a rendőröket, akik a bevizsgálása után három napja szálltak ki. Információik szerint a kihantolt maradványok - amik között egy törött lábszárcsont is volt - csak az egyik lányhoz tartoznak, ezért hétfőn a helyszínelők az udvarban tovább folytatják a kutatást. 

A gyerekek eltűnése után még évekig itt élt velünk, és úgy tett, mintha ő is aggódna és keresné őket. Már az elején gyanús volt, és sejtettem, hogy köze lehet az egészhez, de akkor még nagyon kicsi voltam. Azóta sem hagyott nyugodni, most végre kiderül az igazság és megbűnhődik érte – tette hozzá Attila.

A gyerekek összesen öten voltak testvérek, az apjuk pedig már korábban meghalt. Ezután az édesanyjuk, Ildikó a férje unokatestvérével, Józseffel költözött össze. Az udvaruk sarkán akkoriban egy fészer állt, a csontok pedig annak a helyéről kerültek most elő. A rendőrök korábban ástak annál a háznál is, ahol a férfi az utóbbi években élt a testvérével, de ott nem találtak semmit.

A Blikk szerint a gyerekek édesanyját is összefüggésbe hozták a lányai eltűnésével, de a hazugságvizsgálat tisztázta, hogy a gyilkosságokhoz nincsen köze. A volt párja, a 47 éves József azonban a poligráfos vizsgálaton megbukott.

"Teljesen megdöbbentem, le vagyok sokkolva. Reménykedtem benne mindvégig, hogy életben lehetnek. Azt gondoltam, talán külföldre vitték őket dolgozni, mert eleve is oda készültek" – mondta a lapnak az áldozatok édesanyja, Ildikó.