Gelencsér Ferenc, a Momentum újdonsült elnöke nagyon nagy dolgot akart mondani napirend előtt, de nagyon kellemetlen helyzet lett a vége. 

Kósa Lajos egy vicces múlt heti szófordulatáról beszélt napirend előtt Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke hétfőn az Országgyűlésben. Arra akart választ kapni, milyen ügynököket épített be a Fidesz a baloldal soraiba.

Kósa Lajos a múlt héten viccesen azt mondta, hogy a baloldal logikája szerint Fekete-Győr András, a Momentum bukott elnöke is Fidesz-ügynök. A Fidesz alelnökének a múlt heti kijelentését alább pontosan idézzük, hogy világos legyen, a Momentum jelenlegi elnöke egy viccet sem képes megérteni.   

Gelencsér Ferenc kellemetlen helyzetbe hozta magátForrás: Gelencsér Ferenc/Facebook

Mit is mondott Kósa?

Hát, abban az értelemben helyes szerintem, hogy azt mutatja, hogy a magyar demokrácia ebben a barnainges rettenetes diktatúrában és elnyomásban és brutalitásban, amit a Fidesz képvisel, él és virágzik, mert lám, új szereplők vannak, akik nem mondhatók kormánykreálmánynak vagy Fidesz-fiókszervezetnek, legalábbis eleddig ezt még nem hallottam, bár lehet, hogy ez is lesz majd egyszer, de mindenképpen, mint ahogy voltak kedvesek az ellenzéki képviselők, illetőleg pártok a Mi Hazánkat is a Fidesz nyakába varrni, pedig kérdezzék meg Novák Elődöt ennek valóságtartalmáról, hogy vajon ez helyes-e, vagy sem. (Derültség.) Zárójel bezárva. Tehát ne igyunk előre a medve bőrére, lesz még Fekete-Győr András a Momentum frakcióvezetőjeként Fidesz-ügynök, egyébként ha pedig a szereplését nézzük, akkor lássuk be, hogy néha kifejezetten alánk játszik. (Derültség.) Ha nem alánk játszana, nem is merem feltételezni, annyira végtelenül tájékozatlan és világtalan, hogy a számára legfontosabb politikai ügyben, olimpia, amiből az egész genezise támadt, abban nem tudja az alapvető tényeket? Ez kizárt! (Nacsa Lőrinc: Négyszer!) Ennél én jobb véleménnyel vagyok a Fekete-Győrről, tehát inkább arra gyanakodnék, hogy Fekete-Győr mégis a mi ügynökünk. (Derültség.) Mint Fidesz-alelnök ennek utána fogok nézni (Derültség.) Zárójel bezárva.

A fenti idézet a hivatalos Országgyűlési Naplóból származik. 

Fürjes: Ezen nem tudunk segíteni

Fürjes Balázs a Momentum újdonsült elnökének azt válaszolta, nehéz volt megfejteni azt, miről is szólt ez a felszólalás. Önök útkeresésben vannak, ezért szívesen segítünk ebben a helyzetben - tette hozzá a Miniszterelnökség államtitkára. Szólt arról is, hogy a Momentum korábbi elnöke, Fekete-Győr András elutasította az MSZP-vel való koalíciót és a Gyurcsánnyal való együttműködést, majd pedig Gyurcsány legközelebbi szövetségesei lettek. Megértjük, hogy ez az önfeladás egy nehéz lelki helyzetet teremt, de ezen nem tudunk segíteni.