A migránsok egyre agresszívebbek, és egyre nagyobb csoportban támadják a magyar határt, és egyre gyakrabban lőfegyverrel érkeznek, sőt július 2-án a magyar határnál fegyverrel lőtték egymást a migránsok - mondta Halász János, a Fidesz képviselője napirend előtt. Úgy látja, eljött az ideje a határvadász századok felállításának. Rétvári Bence pedig felidézte Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltjének abszurd megoldási ötletét a bevándorlás problémájára.

Újabb gigantikus népvándorlás indulhat meg a magyar határ felé az orosz-ukrán háború okozta egyre súlyosabb élelmiszerhiány miatt - mondta Halász János. Az idei első félévben kétszer annyian akartak betörni Magyarországra, mint a tavalyi év hasonló időszakában - tette hozzá a fideszes képviselő. A migránsok egyre agresszívebbek, és egyre nagyobb csoportban támadják a magyar határt. Egyre gyakrabban lőfegyverrel érkeznek, és július 2-án a magyar határnál fegyverrel lőtték egymást a migránsok - mondta a képviselő. Ez az incidens azt mutatja, hogy egyre nagyobb a kockázata annak, hogy a 2015-ös röszkei migránsostromhoz hasonló jelenetek lesznek - közölte Halász. Magyarország minden más európai államnál nehezebb helyzetben van, mivel két irányból érkeznek a magyar határra. Itt az ideje annak, hogy határvadász századok jöjjenek létre - tette hozzá. A katonákat el kell vezényelni a határról, hogy a magyar hadsereg gyorsított fejlesztésében vegyenek részt. Az illegális bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár - mondta a fideszes képviselő. Halász elmondta, a baloldal az illegális migráció elleni védekezést továbbra is támadja. A magyarok ebből nem kérnek, a Fidesz-frakció a kormány mellett áll. 

Egyre súlyosabb a migrációs helyzetForrás: Facebook/Orbán Viktor

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára szerint a szabadkai lövöldözés világosan mutatja, hogy milyen veszélyekkel jár a bevándorlás. Idén már a nyár folyamán elérhetjük az elfogott migránsok számában a tavalyi teljes évi számot - tette hozzá. Brüsszel továbbra is olyan üzeneteket küld a migránsoknak, hogy érdemes Európába jönni - mondta. A déli határ védelmében a baloldal semmilyen támogatást nem adott, sőt Márki-Zay Péter szerint nem a bevándorlás, hanem az integráció a legfontosabb.