A háborús infláció korában a baloldal újabb és újabb terhet tenne az emberekere - mondta Dömötör Csaba hétfőn az Országgyűlésben. 

Mind a Belvárost, mind a külső részeket érintő dugódíjra tett javaslatot Bakos Bernadett napirend előtti felszólalásában. Az LMP országgyűlési képviselője szerint nagy baj, hogy a hazai kőoaljimport 70 százaléka Oroszország felől érkezik, valamint a kormány a hibás a Budapest környékén lévő települések terjeszkedése miatt.  

Ismét dugódíjat és megszorítást követelt az LMPForrás: MTI/Beliczay László

Dömötör Csaba minderre azt válaszolta, a baloldal támadja az infrastrukturális beruházásokat és az otthonteremtési programot. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint osztályharcos módon áll az LMP a közlekedéshez.

Nagyon nem jó irány, hogy a háborús infláció korában a baloldal újabb és újabb terhet tenne az emberekere.   

Dömötör szerint az LMP egyáltalán nem kérte ki az emberek véleményét azokról a javaslatokról, amiket előadnak. Ha szeretnének valamit tenni Budapest élhetőségéért, akkor szólítsák fel Karácsonyt, hogy számolja fel a budapesti közlekedési káoszt - tette hozzá. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy három éve nem történt volna semmi Budapesten, ha csak Karácsonyon múlott volna. Nem hagyjuk, hogy Budapest a baloldali kudarcpolitika áldozata legyen.