A korábbi Barcelona focista dedikált meze a Puskás Arénában volt bekeretezve, ahonnan ellopták. A zuglói nyomozók három embert hallgattak ki gyanúsítottként, végül a sportereklyét visszaadták jelenlegi tulajdonosának.

Izgatottan várt vásárlóira R. József a Keleti pályaudvaron június 29-én, hogy a katalánok egyik korábbi csapatkapitánya nevével dedikált lopott mezen továbbadhasson. A több százezer forint helyett azonban a vásárlók bilinccsel érkeztek a találkozóra; a zuglói nyomozók R. Józsefet elfogták a felbecsülhetetlen eszmei értékű mezt pedig lefoglalták.

A BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányságán egy sportszergyártó cég képviselője tett feljelentést június 10-én amiatt, mert a Puskás Arénában az egyik Skybox helyiségből elloptak egy dedikált mezt, amiben korábban az FC Barcelona ikonikus spanyol sztárja játszott. A nyomozók két héttel később olyan információhoz jutottak, hogy egy férfi az egyik internetes hirdetőoldalon több százezer forintért árult egy mezt, amely teljes mértékben egyezett az ellopott darabbal.

A korábbi Barcelona focista dedikált meze a Puskás Arénában volt bekeretezve, onnan lopta el valaki. A zuglói nyomozók három embert hallgattak ki gyanúsítottként, a sportereklyét visszaadták jelenlegi tulajdonosánakForrás: Police.hu

Felvették a kapcsolatot a hirdetővel, majd miután rábólintottak a vételárra,

találkozót beszéltek meg R. Józseffel a Keleti pályaudvarra.

A férfi megjelnet a mezzel, átadta a vásárlóknak, majd várta a jussát; pénz helyett azonban bilincset kapott. 

A férfi elfogása után két társát is azonosították. Kiderült, hogy mindketten R. Józseffel együtt vállaltak takarítói munkákat az arénában. A zuglói rendőrök Cs. Norbertet és K. Róbertet egy nappal később elfogták. A három gyanúsított közül a zuglói nyomozók R. Józsefet pénzmosás, Cs. Norbertet és K. Róbertet pedig lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A mezt a rendőrök visszaadták jogos tulajdonosának.