Több, mint két tucatnyi lopás miatt felelhet egy debreceni sorozattolvaj

Vágólapra másolva!
A debreceni rendőrök befejezték a vizygálatokat azzal a helyi férfival szemben, aki néhány hónap alatt 25 bűncselekményt követett el. A rendőrök azonosították a férfi egyik ismerősét is, aki megvette tőle a lopott holnikat. Neki pénzmosás miatt kell felelnie.
Vágólapra másolva!

Tavaly ősszel több bejelentés érkezett a rendőrségre Debrecenben történt besurranásos lopásokról és betörésekről. A rendőrök részletes adatgyűjtéseket és tanúkutatást végeztek. A beszerzett és elemzett bizonyítékok alapján

azonosították az elkövetőt, egy 22 éves, helyi férfit. A fiatalt február 4-én hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és javasolták a letartóztatását,

melyet a debreceni bíróság elrendelt.

A férfi mindössze fél év alatt összesen 25 bűncselekményt követett el a városban.

Elsősorban társasházi lakásokba surrant be, emellett garázsokat és tárolókat is feltört, hogy értékeket lopjon. Főleg bicikliket és műszaki cikkeket vitt magával.

A betöréseken és besurranásokon túl, többször lopott drogériákból is.

Forrás: Police.hu

A részletes nyomozás során a rendőrök egy orgazdát is azonosítottak.

A férfi tudott arról, hogy ismerőse lopással szerezte az értékeket, mégis megvette őket tőle. Ezért pénzmosás miatt kell felelnie.

A kutatások során a rendőrök a lopott tárgyak egy részét megtalálták, lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosnak.

A debreceni rendőrök befejezték a vizsgálatokat, és a közel 3000 oldalból álló iratot átadta az ügyészségnek - írja a Police.hu.