Egy menetrend szerinti autóbuszon cigarettáért késeléssel fenyegetett meg egy gyermeket egy férfi, majd a kecskeméti autóbusz-pályaudvaron egy másik kiskorútól ugyancsak értékeit akarta elrabolni. A vádlottnak ezenfelül négy ittas járművezetésért is felelnie kell. A Kecskeméti Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt a kunszentmártoni férfi ellen.

A vádirat szerint egy kunszentmártoni férfi 2022 januárjában lakóhelyén felszállt egy Budapest felé közlekedő autóbuszjáratra. Az elkövető

a buszra szállása előtt több szem nyugtatót vett be, és arra alkoholt fogyasztott.

Az utazás során megszólította a kiskorú sértettet, és tőle cigarettát kért. Mivel azt sem a sértettől, sem a többi utastól nem kapott, újra a gyermekhez lépett. Zsebéből

elővette és kinyitotta a rugós kését, és megfenyegette a sértettet, hogy vagy ad neki cigit, vagy megszúrja őt és a többi utast is.

Mivel cigarettát ekkor sem kapott, a rabló a kést több alkalommal belevágta az előtte lévő ülés fejtámlájába, azt több helyen kivágta, végül a kést eltette.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

A férfi a kecskeméti párperces megálló során követte a buszról szintén ekkor leszálló két kiskorút, akiket először arra kért, hogy vegyenek neki cigarettát. Miután a gyerekek megtagadták a kérést,

a vádlott a kezét a kést rejtő zsebébe tette, és felszólította egyiküket értékei átadására.

A sértett a követelésnek nem tett eleget és otthagyta a vádlottat, aki ezután visszaszállt a buszba. A férfit Budapestre érkezésekor a rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

Forrás: Origo

A vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi egyébként 2021 nyarán Kunszentmártonban, 3 hét alatt négy esetben is ittas állapotban vezetett, egyszer egy segédmotor-kerékpárt, háromszor pedig személyautót.

Utolsó alkalommal a súlyosan ittas férfi az elindulást követően az autóval lesodródott az útról és egy ház oldalába csapódott.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével, valamint ittas járművezetés vétségével vádolja, ezért vele szemben

fegyházbüntetés kiszabását és a járművezetéstől való végleges eltiltását indítványozza.

Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.