Sokadszorra itt is elmondom, a magyar egészségügyi dolgozók szuper szakemberek, köszönetemet fejezem ki az orvosok és ápolók heroikus, kiváló munkateljesítményéért - írta a kórházból Facebook-oldalára a kultúráért felelős államtitkár, akit vakbélgyulladás miatt kellett sürgősen megműteni, miután a Parlamentből mentő szállította kórházba. Hoppál leszögezi új bejegyzésében a rosszindulatú pletykákra hivatkozva, hogy nem kapott kivételes bánásmódot, ő is kivárta, hogy sorra kerüljön.

Hoppál Péter azt írja a közösségi oldalán, hogy hálásan köszöni a százezernyi megtekintést, a tízezernyi üzenetet, jókívánságot, üdvözletet, imádságot. Hozzátette, hogy

elenyésző balos rosszindulat is beesett (Dögölj meg! Stb.), van még munkánk... de számos politikai ellenfelem jókívánsága emberi gesztus volt, köszönöm! Íme válaszként egyben a tények a jó- és rosszindulatú érdeklődőknek.

A kultúráért felelős államtitkár azt írta, hogy 

az Országgyűlés Hivatala (nemcsak a képviselőknek, a bő ezer munkatársnak is) orvosi szobát működtet, mint minden nagyobb munkahely, luxus nélkül. Ott kétszer vizsgáltak hétfőn gyengeség, vízverés, görcsök miatt, először déltájt. Másodszorra az új ÁSZ-elnök 2/3-os titkos szavazása után 17 óra tájban, azonnal infúziót kötöttek be, mentőt hívtak. A mentőre VÁRTUNK, az OMSZ szállított, nem magánmentő, sziréna nélkül; a kijelölt, terület szerinti, ÁLLAMI kórház Sürgősségi Betegellátási Osztályára vittek, és igen, nekem is, mint mindenkinek, várakozni kellett kora estétől.

A Fidesz parlamenti képviselője azt is közölte, hogy

késő este-éjjel lezajlottak a vizsgálatok, amik között szintén várakoztak, ezek közben derült ki, hogy egyrészt enyhe tüdőgyulladása van, amit a légkondicionálás okozott, másrészt a hasi panaszok oka vakbélgyulladás, amit műteni kell. A műtő foglalt volt, természetesen vártak, hajnalban került rá a sor, tegnap 3.30-kor tolták ki a sikeres altatásos műtét után.

Hoppál Péter azt írta, hogy

tegnap még nem ehettem, ma csak pépeset, közben folyamatosan vénás antibiotikum-koktélt kapok a tüdőgyulladás kezelésére; a sebeim gyógyulnak, emiatt ma már el is engedhetnének, de a tüdőgyulladás miatt még 1-2 napot benn kell maradnom.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárForrás: MTI/Balogh Zoltán

Hozzáfűzte azt is, hogy

mindezt a kemény munka, a túlhajtott tempó következményeként élem meg, mint kényszerpihenőt, lassítási figyelmeztetést.

Hoppál Péter államtitkárt mentő vitte a kórházba a ParlamentbőlForrás: Facebook

Itt is megerősítem, hogy a magyar egészségügyi ellátás MINDENKINEK kiváló, aki külföldön kipróbálta már ezt, mindenki itthon kezelteti magát, nem véletlen. Sokadszorra itt is elmondom, a magyar egészségügyi dolgozók szuper szakemberek, köszönetemet fejezem ki az orvosok és ápolók heroikus, kiváló munkateljesítményéért

- írta, majd azt is hangsúlyozta, hogy

végül köszönöm Feleségemnek, hogy végig betegágyam mellett van, családomnak, barátaimnak, kollégáimnak, idegeneknek a folyamatos támogatást, bátorítást, az imákat!

Forrás: Facebook