Stohl Luca hosszú sms-ben könyörgött, hogy a TV2 hírosztályán politikai műsort vezethessen

Stohl Luca
Vágólapra másolva!
Meglepő interjút adott Varga Zoltán vörösbáró 24 nevű propagandaújságjának Stohl Luca. A TV2 hírosztályát szidja, mert műsorvezetői nyíltan kiálltak a 2018-as és 2022-es választások előtt Orbán Viktor és a Fidesz mellett. Mindez amiatt érdekes, mert másfél évvel ezelőtt még hosszú sms-ben könyörgött, hogy a TV2 hírosztályán politikai műsort vezethessen.
Vágólapra másolva!

Egészen pontosan így fogalmaz Stohl Luca a 24-nek, amikor arról kérdezték, mit gondol arról, hogy a TV2 több műsorvezetője is nyíltan állást foglalt a Fidesz mellett: "szomorú, hogy ez megtörténhetett".

Ez önmagában nem is lenne érdekes, egy ország (elnézést a kifejezésért) röhögött Szellő Istvánon, amikor azt olvasta fel a súgógépéről, hogy azért nem mondja meg, hogy kire szavaz, mert ő újságíró... De az ATV-nél - ahova Stohl Luca szerződött - nem elvárás, hogy a dolgozóik mocskolják a nem ellenzéki médiumokat. Vagyis, Stohl Luca minden bizonnyal túlteljesített. Részint megfelelni a 24-nek, amely láthatóan eljátszotta, mennyire komolyan veszi Stohl Lucát, megfelelni persze a többi baloldali propagandamédiumnak, amely szolgai módon azonnal átveszi a cikket (gondoljunk csak a hvg-re), és persze feledtetni, hogy nem olyan régen még egészen másként viselkedett Stohl Luca.

Az Origo információi szerint - amit megerősített Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója - Stohl Luca másfél évvel ezelőtt hosszú sms-ben, szabályosan könyörgött főnökének, hogy politikai műsort vezethessen a TV2-n...

Stohl Luca Forrás: TV2

Mint többször megírtuk, a TV2 hírosztályának műsorvezetői - mások mellett Marsi Anikó, Gönczi Gábor, Andor Éva, Istenes László vagy Váczi Gergely - és Szalai Vivien hírigazgató is nagy sikerű és nagy nézettségű videóban közölte, hogy Orbán Viktorra és a Fideszre szavaznak.

Megtették ezt 2018-ban és 2022-ben is.

Amikor Stohl Luca még a TV2-ben volt riporter, és azért harcolt, hogy a Mokkát vezethesse, mindez nem zavarta. Sőt. Közéjük akart tartozni. Nem sikerült, így már "szomorú, hogy ez megtörténhetett".