A napokban fordulópontjához érkezik a brutális gyerekgyilkos, B. Katalin ügye. A magyar nő tavaly, egy számára kedvezőtlen gyermekelhelyezési döntés után Olaszországba vitte a kétéves Alexet, majd több késszúrással meggyilkolta.

Az először kirendelt elmeorvos szakértő beszámíthatatlannak találta a nőt, így felmerült annak a lehetősége, hogy megúszhatja a börtönt. Az ügyészség és a Magyarországon élő apa kinti ügyvédje azonban nem fogadták el ezt a szakvéleményt, ezért a bíró egy ötfős grémiumot bízott meg, hogy újra vizsgálják meg a vádlottat. Ennek eredménye a napokban várható, ami sorsdöntő jelentőséggel bír. Ha ismét beszámíthatatlannak találják B. Katalint, elmegyógyító intézetbe kerül, ha azonban ép elméjűnek nyilvánítják, börtönben marad.

A nő körözési fotójaForrás: TV2/Tények

A Blikk információi szerint a korábban drogproblémákkal is küzdő gyerekgyilkos nő igen rosszul viseli a bezártságot. A társaival nem tud kommunikálni, egyáltalán nem beszéli az olasz nyelvet. Másfelől nem kell nagy fantázia ahhoz, fogalmaz a lap, hogy elképzeljük, hogyan bánnak a nők egy gyerekgyilkos anyával.

– Nagyon remélem, soha nem hozzák haza, maradjon csak kint az olasz börtönben – mondta a lapnak Alex apja, Juhász Norbert. – Én ezt a nőt az életben többé látni nem akarom, amit tett, arra nincs bocsánat. Bízom benne, hogy beszámíthatónak találják. Élete végéig a börtönben a helye! – folytatta a gyásztól megtört édesapa.

B. Katalin és Juhász Norbert kapcsolata már a pici születése előtt megromlott, leginkább a nő furcsa viselkedése miatt. Katalin a terhesség alatt sokszor ütötte gömbölyödő hasát, de attól sem riadt vissza, hogy a magzatra káros gyógyszereket vegyen be.