Altatásban tartják az épületomlásban megsérült balerinát

Budapest belváros, leomlott egy ház tetőszerkezete, VI. kerületi Jókai utca, tetőszerkezet, 2022.06.28.
Vágólapra másolva!
Orvosai bizakodnak az Operettszínház balerinájának a felépülésében. Tóth Nikolett, aki a Jókai utcai házomlásban szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést két héttel ezelőtt, egyre jobban van, ám jelenleg altatásban tartják, írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Jól reagált az ébresztése közben orvosai szavára, de aztán úgy döntöttek, hogy célszerűbb altatásban tartani az Operettszínház fiatal balerináját. Tóth Nikolett még június 27-én szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor kedvese társaságában a Jókai utcán keresztül a munkahelyükre tartottak, és művésznőre omlott egy lakóház épületrésze.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Mint a Bors megtudta, az orvosok mindent megtesznek Nikiért, és egyáltalán nem tartják kizártnak, hogy a balerina lábra álljon, és újra járjon. A tánc egy következő cél lehet.

A koponya- és gerincsérülései súlyosak voltak, de a műtétek jól sikerültek.

A beavatkozások után az orvosok megpróbálták felébreszteni, és közben a protokollnak megfelelően beszéltek is hozzá. Ilyenkor szokás szerint azt kérik a betegtől, hogy mozdítsa meg az ujjait, vagy a szemét. Úgy tudni, ezekre megfelelően reagált, de aztán a szakemberek valamiért úgy döntöttek, hogy mégis inkább altatásban tartják Nikit – mondta Borsnak a balerina családjának egy ismerőse, aki a neve elhallgatását kérte.

Ugyan több kolléga és közeli ismerős bement már a kórházba a művésznőhöz, de közvetlenül a kórtermébe csak az édesanyját és a kedvesét, Benjamint engedik. A szintén táncművészként dolgozó férfi korábban azt mondta, hogy közvetlenül a házomláskor percekig semmit sem látott a porfelhőtől, aztán a törmelékek alatt vette észre a barátnőjét. Ő értesítette a mentőket, akiknek kiérkezéséig nem nyúlt a lányhoz, nehogy véletlenül még nagyobb sérülést okozzon.