Enyhébb büntetést kapott a gyilkos zalaegerszegi pár

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy zalaegerszegi pár halálra verte azt a férfit, aki a gyerekükkel együtt befogadta őket az otthonába. A nő később a holttestet felgyújtotta. A bíróság másodfokon jelentősen csökkentette a büntetésüket.
Vágólapra másolva!

A házigazda befogadta házába a börtönbüntetéséből feltételesen szabadult 39 éves férfit és a terhes élettársát, majd a gyereküket is. A pár és a férfi testvére 2020. február 17-én együtt ivott az áldozattal. A fivér lefeküdt, a pár és a házigazda viszont folytatta a beszélgetést, aztán valamin összevesztek. A férfi megütötte az idős házigazdát, aki ezután bement a szobájába.

A férfi és a nő követte, majd mindketten megverték: a földön fekvő férfit tíz-tizenöt percen keresztül ütötték és rugdosták.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi testvére hallotta a házigazda nyöszörgését, ezért mentőt akart hívni, de a férfi kivette a kezéből a telefont és megszakította a hívást.

Miután a házigazda meghalt, a testvérek a gyerekkel együtt elmenekültek a házból, a nő pedig a holttest köré ruhákat tett és meggyújtotta.

A Zalaegerszegi Törvényszék tavaly októberben, elsőfokon az élettársakat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélte el. A férfi 20, a nő 18 év fegyházat kapott. Másodfokon, a Pécsi Ítélőtábla társtettesként elkövetett, halált okozó testi sértésnek minősítette az ügyet, és

a férfi büntetését hét és fél év, élettársáét pedig négy és fél év börtönre enyhítette.

Az ítélet jogerős.