Álrendőr garázdálkodott Budapesten

Vágólapra másolva!
Rendőrnek adta ki magát egy 49 éves férfi a főváros XIII. kerületében, pénzt és bankkártyát csalt ki egy embertől, de az igazi rendőrök végül elfogták - írta honlapján a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A 49 éves V. Attila egy XIII. kerületi bankautomata előtt leszólított egy embert, akinek rendőrként mutatkozott be - írta az esetről a rendőrség.

Hamis igazolványt mutatott fel, majd azt mondta, hogy gyanús alakokat látott az utcán, ezért a készpénzt felvevő férfit hazakíséri. A sértett elfogadta a felajánlást, és a lakásáig ment az álrendőrrel. A csaló elkérte a férfi által felvett pénzt, hogy megvizsgálja, hamisak-e. Egy telefonos applikációval tévesztette meg a sértettet, majd

közölte vele, hogy a tíz bankjegyből nyolc hamis.

Az álrendőr "lefoglalta" a hamisnak mondott tízezer forintos bankjegyeket, és azt ígérte, hogy az intézkedésről következő nap elviszi a jegyzőkönyvet. A megtévesztett férfinak azonban gyanús lett az álrendőr, ezért felhívta a rendőrséget. Hamar kiderült, hogy csalás áldozata lett.

Másnap

a csaló azzal hívta a sértettet, hogy viszi a jegyzőkönyvet, azonban le kell foglalnia a bankkártyáját is, mert valószínűleg azt klónozták.

A megbeszélt helyen azonban az álrendőrt az igaziak várták. V. Attilát a XIII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő. A férfi beismerő vallomást tett, az angyalföldi rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték bíróság elé állítását.