Idős férfit raboltak ki az utcán Salgótarjánban

illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy férfi hajnalban hazafelé tartott részegen és bedrogozva, amikor meglátta az idős férfit. Odament hozzá, megverte és elvette a táskáját. Ezek után kivette a táskából a pénzt, a többit visszadobta a férfinak, majd még egyszer megverte.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly november 15 és 16 között az ismerőseivel italozott, drogozott, valamint valamilyen gyógyszert is bevett. Hajnalban, amikor hazafelé tartott, az egyik utcában észrevett egy nehéz mozgású idős férfit, egy autóstáskával a kezében. Elhatározta, hogy megszerzi az értékeit.

Amikor elsétált mellette, visszafordult és tiszta erővel megütötte a hátán. Az idős férfi megtántorodott, a támadó ezt kihasználva többször megütötte a mellkasán és a fején.

A férfi ettől elesett, a támadó ekkor elvette tőle a táskát, amiben benne voltak az iratai és 3 ezer forint, majd elindult a vasútállomás felé.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az idős férfi sántítva utána indult és kiabálva kérte vissza az iratait. A támadó ekkor megállt, kivette a táskából a pénzt, a többit pedig visszadobta a férfinak.

Ezek után az idős férfi szidni kezdte a támadót, aki visszalépett hozzá és brutálisan megverte.

Az idős férfinak több helyen eltört az arckoponyacsontja és zúzódott az arca.

Az ügyészség rablás, testi sértés és okirattal visszaélés miatt emelt vádat a férfi ellen, aki felfüggesztett börtönbüntetése alatt támadt rá az idős férfira. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre.