Mutatjuk, miért bukott meg totálisan Jakab Péter - videók

Jakab Péter és a „mamuszos főtitkárnő”, Molnár Enikő
Vágólapra másolva!
Mára nemcsak Jobbik vezetését, hanem 10 fős parlamenti frakciójának a vezetését is elvesztette Jakab Péter. Bár a párt továbbra is számít rá, persze már nem vezetőként, de könnyen lehet, hogy Jakab elhagyja majd a pártot. Jakab Péter az elmúlt években országos botrányt országos botrányra halmozott. Egyszer majdnem megvert egy munkást, majd pedig megpróbálta letagadni, hogy testőrökkel jár. Mindent elkövetett a parizeres bohóckodásaival, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy közpénzen luxusatóval jár és többmilliós fizetést vesz fel. A Jobbikban a legnagyobb botrányt azzal okozta, hogy egy volt BKV-ellenőrből a szeretője lett, majd pedig Molnár Enikőnek elképesztő hatalma lett a pártban. Kettejük szerelmi kapcsolata miatt Jakabnak a házassága is tönkrement. A Jobbik bukott politikusa elmúlt napokban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy 18. kerületi házba költözött a szeretőjével. Politikai értelemben Jakab bohóckodásainak az lett az eredménye, hogy a Jobbik mára Gyurcsány Ferenc egyik tagozata lett. 
Vágólapra másolva!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom parlamenti képviselőcsoportja pénteki ülésén a frakció vezetőjének megválasztotta Lukács László Györgyöt, egyúttal általános frakcióvezető-helyettesnek Brenner Kolomant, frakcióvezető-helyettesnek Sas Zoltánt – írta közleményében a párt, amelyben kiemelték, továbbra is számítanak Jakab Péter munkájára.A pártelnökként kudarcot valló politikus a Facebookon reagált a történtekre. Szerinte a Jobbik a Fidesz vágyát teljesítette a döntéssel.

Jakab Péter totális bukása ezzel beteljesedett, és mára a botránypolitikus a pártja számára is terhes lett.

Beteljesedett Jakab Péter totális bukása. Mára csak egyszerű képviselő maradt Forrás: --

Út a totális bukáshoz

A Jobbik volt elökének pénteki leváltáshoz több tényező vezetett, de az események igazából csak április 3-a után gyorsultak fel. Bár a súlyos baloldali vereséget hozó voksolás után még sikerült megőriznie a frakcióvezetői tisztségét, sőt még a Jobbik elnökének is újraválasztották, de a sorozatos botrányok miatt pár hét alatt teljesen beszűkült a mozgástere, és minden korábbi támogatója kihátrált mögüle, és emiatt le is kellett mondania a pártelnöki posztról.

Jakab körül akkor forrósodott fel a levegő amikor kiderült, hogy megpróbálta eltitkolni,hogy egyik szövetségese megpróbálta megerőszakolni egy tavalyi disznóváságáson Szilágyi György, a Jobbik volt alelnökének a barátnőjét. Földi istván ellen személyi szabadság megsértése miatt már meg is indult a nyomozás. Jakab utolsó mentsvárként még megpróbálta pártelnökké megválasztatni Földit, de a jelöltje csúfos kudarcot szenvedett július 2-án.

A "Mamuszos"

Jakab bukásában a legnagyobb szerepet az játszotthatta, hogy kabinetfőnöke, Molnár Enikő az elmúlt években soha nem látott befolyásra tett szert a pártban, és ez mára szinte mindenkinek a szemét szúrta. Molnár Enikő Jobbikban befutott karrierje korántsem nevezhető szokványosnak. A háromgyerekes anyuka korábban postai levélfeldolgozó volt, majd sokáig BKV-ellenőrként dolgozott. Munkatársai túl erőszakos, az utasokkal szemben nemegyszer agresszíven fellépő kollégaként emlékeznek rá, aki emiatt gyakran okozott kínos helyzeteket.

Aztán gondolt egy merészet, és belépett a Jobbik V. kerületi alapszervezetébe.

Ezt követően mosolygott rá a szerencse, amikor a vehemens hölgyet a párt sajtóosztályára, Jakab Péter mellé irányították.

A Metropol forrásai innen eredeztetik kettőjük bensőséges kapcsolatát. Ettől kezdve Molnár Enikő sorsának alakulása csak és kizárólag Jakab Pétertől függött. Aki egyre inkább a „hátára vette" új kedvencét, vitte mindenhova magával, nem egyszer a saját családja számára is vállalhatatlan szituációkba bonyolódva.Amikor Jakab a Jobbik szóvivője lett, kizárólag Molnár Enikővel volt hajlandó együtt dolgozni. Már ekkor is többen cikkeztek arról, hogy Jakab és Molnár szimbiózisban dolgoznak, és szoros emberi viszony van közöttük.

Molnár Enikő, Jakab Péter egykori BKV-ellenőr szeretője, akit sokan csak „mamuszosként” emlegetnek kedvenc viselete miatt Forrás: Metropol

Miután Jakabot képviselőnek, majd frakcióvezetőnek választották, szinte magától értetődő volt, hogy a Parlamentbe is viszi magával Molnár Enikőt.

jelentették ki korábban jobbikosok, akik ebben az időben kezdték őt „főtitkárnő" névvel illetni. Ezt a titulust Molnár azzal érdemelte ki, hogy egyedül rajta keresztül lehetett közel férkőzni a párt elnökéhez. Ha valaki akart valamit Jakabtól, először Molnárral kellett egyeztetnie – ez alól senki nem volt kivétel. A Metropol forrásai szerint Jakab Péter valójában Molnár Enikő bűvkörébe került. Állításuk szerint gyakran adódott olyan helyzet, hogy

Molnár Enikő ült az elnöki irodában, és tárgyalt valakivel, miközben a pártelnök odakint ücsörgött a titkárnői asztalnál.

Sőt azt állítják, hogy voltak olyan helyzetek, amikor a kabinetfőnök asszony kávé behozatalára utasította Jakab Pétert, aki szó nélkül engedelmeskedett.

Jobbikos források korábban többször megerősítették, hogy karrierje csúcspontján Molnár volt a Jobbik legbefolyásosabb személyisége, aki sokszor a hatáskörét túllépve hozott szakmaiatlan döntéseket a Jobbik sorsát érintő kérdésekben. Ebből lett aztán elege nemrég a párt vezetésének, melynek következményeként egyfajta lázadás formálódott ellene, és részben ez vezetett el Jakab Péter totális bukásához.

Jakab Péter és Molnár Enikő bensőséges kapcsolatából mindenkinek elege lett a Jobbikban Forrás: Facebook

Noha a párton belül már évek óta nyílt titoknak számított, a szélesebb nyilvánosság először tavaly novemberben szerezhetett tudomást arról, hogy Jakab és Molnár között több van, mint egyszerű munkakapcsolat. A pártelnök és kabinetfőnökének élettársi viszonyát a Bors buktatta le, miután többször is lencsevégre kapták, ahogy esténként nagy bőröndökkel bemennek, majd másnap reggel elhagynak egy XI. kerületi lakást. Elgondolkoztató, hogy Molnár Enikő legalábbis a papírformát illetően háromgyerekes édesanya, férjezett asszony, aki a Metropol forrásai szerint őrizgeti a látszatot, és igyekszik úgy tenni, mintha a lehető legnagyobb boldogságban élne.

Legutóbb a gyereknapon is hazament Békés megyébe a szüleihez, férjével és gyerekeivel együtt. Erről még képet is posztoltak a Facebookon.

A pártelnök és titkolni próbált élettársa az együtt töltött éjszaka után közösen kisétáltak egy állítólagos munkalakásból. Jakab egy bőröndben cipelte a holmiját, és a képek tanulsága szerint nagyon félt a lebukástól. Az eset után nem sokkal Jakab Péter felesége, gyermekeinek anyja egyedülállónak jelentette magát a Facebookon.

Miután rajtakapták őket, Jakab egyszerűen munkalakásnak nevezte az ingatlant, ahova csak dolgozni járnak fel Molnárral.

Aki, papíron legalábbis, továbbra is egy háromgyermekes, férjezett asszony. A kapcsolatra egyébként Jakab Péter házassága is ráment.

Végül pedig Jakab megpróbált kétmilliós fizetést adni Molnárnak,de frakcióvezetői bukása ezen terveinek is véget vetett.

Testőrök, 6 milliós fizetés és ingatlanos ügyeskedések

Jakab Péter azzal is meglehetősen nagy botrányt kavart, hogy miután lépten nyomon arról beszélt, hogy a ő nép egyszerű gyermeke, kiderült frakcióvezetőként havonta megközelítőleg 6,2 millió forintnyi tiszteletdíj és juttatást vett fel. Jakab Péter amellett, hogy minden hónapban közel két és fél millió forintot vitt haza, egy sofőr szállítja mindenhova. Mint ismert, 2021. március elsejétől a frakcióvezetők, a parlamenti alelnök és a háznagy bére több mint 214 ezer forinttal növekedett, egységesen 2 millió 421 ezer forintot kaptak. Mivel a baloldali politikus a Jobbik képviselőcsoportját irányítja, így rá is vonatkozik a fizetésemelés. Az álomfizetéshez egy prémiumkategóriás autó is járt: a pártelnököt egy Škoda Octaviával furikázták. A járművet egyébként a Porsche Hungária Kft.-től lízingelte neki a Jobbik-frakció.

Mindezek mellett tavaly az is kiderült, hogy bár Jakab mindent elkövetett annak érdekében, hogy valahogyan letagadja azt, hogy testőrökkel jár a kampányrendezvényeire, egy az Origo birtokába került felvétel egyértelműen bizonyította, hogy a Jobbik elnöke nem mondott igazat. Egy Zala megyei kistelepülés éttermébe a birtokunkban lévő felvétel tanúsága szerint legalább öt testőrrel ment be Jakab.

A Jobbik elnöke azt követően bukott le, hogy testőrei fojtófogással földre vittek Hajdúhadházon egy járókelőt. Később Jakab szimpatizánsoknak, majd rendezvénybiztosítóknak nevezte az érintett férfiakat, majd pedig azzal állt elő, hogy neki nincsenek testőrei, mert a „nép” a testőre.

Pár nappal ezelőtt pedig az derült ki, hogy Jakab a 18. kerület egyik csendes részére, kertes házba költözött „Mamuszos" néven ismertté vált korábbi kabinetfőnökével. Világos lett az is, hogy ismét csak manipulál a Parlament által számára biztosított lakással. Ténylegesen nem használja azt a „hivatali" ingatlant, amit az Országgyűlés évi 3,2 millió forintért bérel neki a 11. kerületi Fraknó utcában. A pénzt persze bezsebeli a lakásért, de valójában már egy 18. kerületi kertes ingatlanba költözött Molnár Enikővel, ahogy baráti körben eldicsekedett vele, „mi már kinőttük a panellakást".

Ebbe a házba költözött Jakab a "mamuszossal" Forrás: Origo

Durván sértegetett egy munkást Jakab

Érdemes feleleveníteni Jakabnak azt az országos botrányát is, amikor egy munkást durván sértegetett, miközben az Országgyűlésben magát is egyszerű munkásként akarta beállítani. Még tavaly Jakab Péter, a Jobbik egyik képviselőjelöltjével és egy másik személlyel kampányolt Fonyódligeten, amikor találkozott egy helyi munkásemberrel.

JAKAB ÚGY GONDOLTA, HOGY ÉPPEN EGY OLYAN HELYEN TART SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT TÖBBEDMAGÁVAL, AHOL ÉPPEN MUNKA ZAJLIK.

Bár a mögötte lévő, traktort vezető munkás

SZÁMOS ALKALOMMAL JELEZTE, HOGY TOVÁBB KÍVÁN HALADNI AZ ÚTVONALON, JAKABÉK ÚGY TETTEK MINTHA NEM HALLOTTÁK VOLNA EZT,

holott a Jobbik elnökének a közösségi oldalára felkerült videó alapján ez elég egyértelmű volt. Azt követően sem voltak hajlandóak elhagyni a helyszínt, hogy a traktor mögéjük került. Majd a traktort vezető ember megállt, Jakab női munkatársa (Molnár Enikő) pedig hangosan kezdte szidalmazni őt, még mindig úgy téve, mintha nem hallotta volna a dudát...

RÖGTÖN EZUTÁN JAKAB PÉTER IS ELKEZDETT ÜVÖLTÖZNI A MUNKÁSSAL, ŐT HIBÁZTATVA AZÉRT, AMIÉRT A JOBBIKOSOK NEM VOLTAK HAJLANDÓAK A SOKADIK JELZÉSRE SEM ELHAGYNI A MUNKAVÉGZÉS HELYSZÍNÉT.

A munkás közölte Jakabbal, hogy építkezés folyik a területen, ezt pedig korábban mondta a női munkatársának is, de a Jobbik elnökét – a reakciói alapján – ez a tény kicsit sem érdekelte.

Megjósolták, hogy belülről fogják megbuktatni

Volner János, volt jobbikos politikus egyébként még tavaly novemberben beszélt arról, hogy Jakab Pétert "belülről fogják kicsinálni". A baloldal választási bukását követően meg is indult a bűnbak keresése, a legtöbben pedig Márki-Zay Péter mellett a Jobbik jelenlegi elnökét, Jakab Pétert hibáztatták, mivel úgy tűnik, a Jobbik 2018-as szavazói (vagy legalábbis nagy része) nem mentek el az összefogásra szavazni.

Jakab Péter 2020 márciusában még azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy nem fog Gyurcsány Ferenccel egy listán szerepelni, azonban alig egy évvel később már a bukott miniszterelnök szövetségese lett, azóta pedig, ahogyan Vona Gábor, a párt korábbi elnöke fogalmazott, a DK-s szavazók egyfajta "mini Feriként" tekintenek rá.

VAGYIS A LEGTÖBBEN JAKABOT GYURCSÁNY FERENC EGYFAJTA POLITIKAI KLÓNJÁNAK GONDOLtÁK.

Ezt minden bizonnyal a Jobbik szavazói is észrevették, akik a Gyurcsány-show kezdete óta fokozatosan fordultak el a párttól. A Jobbik a 2018-as választásokon még 26 képviselőt küldött az Országgyűlésbe, közel 1,1 millióan szavaztak rájuk. Ezt követően viszont a Jobbik fokozatosan tolódott tovább balra, aminek mostanra az lett az eredménye, hogy

2018-HOZ KÉPEST 700-800 EZERREL KEVESEBBEN SZAVAZTAK RÁJUK.

Persze a Jobbik totális szétesése nem most kezdődött, a többlépcsős pártszakadás miatt a 26 képviselőjükből a ciklus végére már csak 17 maradt, A helyzet mostanra tovább romlott, a választásokat követően úgy tűnik, hogy mindössze 10-en fognak beülni a Parlamentbe a Jobbik színeiben, vagyis négy év leforgása alatt a párt frakciója majdnem egyharmadára csökkent.

Ugyan 2018-ban sem teljesítettek túl jól az egyéni körzetekben, de akkor legalább egyet meg tudtak nyerni, ráadásul úgy, hogy akkor még nem volt összefogás. Akkor Pintér Tamás tudta elvinni a Dunaújváros központú Fejér megyei 4-es számú körzetet.

JAKAB PÉTERNEK AZONBAN NÉGY ÉV ALATT SIKERÜLT TELJESEN LEBOMLASZTANIA A PÁRTJÁT.

Csúfos kudarcok Gyurcsány hű szövetségeseként

Jakab Péter már az előválasztási színjáték alatt is csúfos kudarcot szenvedett, ez viszont egyáltalán nem volt meglepő, hiszen a DK és a Jobbik paktumot kötött, Jakab pedig ennek keretében magára öltötte a bohóc szerepét.

Jakab megválasztásának pillanatától folyamatosan azt hangsúlyozta, hogy szükség van a baloldali összefogásra, amely eredetileg éppen Gyurcsány Ferenc ötlete volt.

A Jobbik elnöke mindent megtett annak érdekében, hogy Gyurcsány hű beosztottja legyen, még akkor is, ha ez pártja bukásába kerül. Tisztán látszott, hogy Jakab egyetlen célja megvalósítani Gyurcsány Ferenc politikai terveit. Az is nagyon beszédes pillanat volt, amikor Jakab a baloldali összefogás hivatalos bejelentésekor éppen Gyurcsány mellett foglalt helyet.

Jakab Péter Gyurcsány leghűségesebb szövetségese lett Forrás: MTI/Soós Lajos, Kovács Tamás

Ezt követően ismét bizonyította a hűségét, amikor kiderült, hogy a Jobbik nagy meglepetésre az előválasztáson nem minden körzetben indított saját jelöltet, nyilvánvalóan a DK javára léptek vissza. Jakab tehát háttérbe tolta politikusait annak érdekében, hogy Gyurcsány pártja minél több egyéni körzetben nyerhessen az előválasztáson.

KÉSŐBB A JOBBIK-DK SZÖVETSÉG MÉG SZOROSABBÁ VÁLT, A JOBBIK SZÁMOS KÖRZETBEN TÁMOGATTA GYURCSÁNY FERENCÉK JELÖLTJEIT.

Sok Jobbik-szavazót és -politikust is hideg zuhanyként ért mindez, főleg annak fényében, hogy Jakab új pártelnökként, közvetlenül a tisztújító kongresszus után még arról beszélt, hogy nem tud közösséget vállalni Gyurcsány Ferenccel.

Jakab az előválasztási cirkusz alatt a Parlamentben folyamatosan bohóckodott, egy alkalommal performanszát követően egyenesen a széke mellé ült.

Jakab Péter mostanra minden jobbikos támogatóját elvesztette, egyszerű képviselő maradt. Nagy kérdés marad-e a Jobbik-frakcióban, vagy inkább átül a Gyurcsány-frakcióba. A következő hetekben ez is eldől majd.