Verőcénél sikerült befogni a napokban Börzsönyben feltűnt kengurut

Bennett-kenguru
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben az ország több részén is felbukkantak szabadon ugráló kenguruk, melyek befogása érdekében riasztották a rendőrséget. A csepeli kenguru sikeres befogása után most a napokkal korábban Paphegy és Királyrét közötti úton feltűnt kengurut is sikerlüt befogni Verőcén.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, az "Akik szeretik Börzsönyt" Facebook-csoportban újabb kenguru felbukkanásáról számoltak be a Börzsönyben.

A napok óta a térségben kóborló kengurut ma nagy erőfeszítések árán sikerült befognia a Verőcén élő Kovács Tamásnak és csapatának.

A fiatalember az unokatestvérével motorral, majd gyalogosan vette üldözőbe az állatot, mire többen a segítségükre síettek, így a csapatmunkának köszönhetően egy hálóval sikerült befogniuk - írja a 0627.hu.

Értesítették a Fővárosi Állatkert egyik munkatársát is, aki a segítségükre sietett volna, hogy nyugtatólövedéket használva fogják be az állatot, de erre nem volt szükség.

Egy másik munkaatársuk azonban kiérkezett és megnyugtatva az állatot összekötözte és vízzel hűtötte azt.

A kimerült kenguru jól van, gazdája érkezéséig a kosdi Robirtokon fogadták be.

Gyetvai Anikó a Robirtok tulajdonosa elmondta, hogy látszik az állaton, hogy nagyon vad, ijedt és kimerült, nem veszi jó néven a közeledést, ami nem jellemző a birtokon lévő kengurukra. Hozzátette azt is, hogy Franciaországban már elterjedt, hogy egyes helyeken a kenguruk szababon, falkákban élnek.

A elkóborolt kenguru tulajdonosát értesítették, így hamarosan érte mehet.

Címlapi képünk illusztráció!